14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Hurjaa voittoputkea jahtaava Dustin Johnson ennätystuloksellaan kärkiryhmään

Dustin Johnson nousi kolmannella kierroksella Connecticutin turnauksen voittokamppailuun. Kuva: Getty Images

Kahden putterityypin välillä pitkään tasapainoilleen Johnsonin blade-versio oli lauantaina kuuma.

Dustin Johnson ei ole hetkeen ollut aivan parhaimmillaan. Meksikon WGC-kilpailussa tuli ennen pitkää taukoa 48. sija, ja pelien jatkuttua Texasissa, käteen jäi karsiutuminen. Viime viikon RBC Heritagessa hän ylsi sentään top 20:een, joskin putosi maailmanlistan kärkiviisikosta ensimmäisen kerran yli neljään vuoteen.

Kelkka saattaa olla nyt kääntymässä, sillä DJ pelasi Connecticutissa meneillään olevan Travelers Championshipin kolmantena päivänä 61 lyönnin kierroksen. Se on hänen uransa kovin yksittäinen tulos PGA Tourilla.

Yhdeksän birdieä bogittomalla kierroksellaan tehnyt Johnson (-16) ennätti käydä kilpailun paalupaikalla, kunnes toinen lauantaina tuloksen 61 lyönyt pelaaja, Brendon Todd, paineli kahden lyönnin turvin johtoon.

”Olisi tulos voinut olla parempikin. Minusta tuntui, että jokaisella reiällä avautui hyvä mahdollisuus birdieen”, sanoi kuluvalla viikolla 36 vuotta täyttänyt Johnson, joka tavoittelee TPC River Highlands -kentällä uransa 21. voittoa Yhdysvaltain kiertueella.

Edellisestä on ehtinyt vierähtää vajaat 1,5 vuotta. Ykköstila jatkaisi myös hienoa putkea, sillä hän on voittanut vuonna 2008 alkaneella PGA Tour -urallaan joka vuosi vähintään yhden kilpailun. Tällä listalla hänen edellään ovat vain Jack Nicklaus (17), Arnold Palmer (17) ja Tiger Woods (14).

Johnson ei saanut kuullakseen lauantaina isoa kannustusta, sillä tähänkään kilpailuun ei ole pandemiaan liittyvien syiden vuoksi päästetty yleisöä.

”Sain aplodeja kentän laidalla olevista taloista, joiden pihoilla oli muutamia ihmisiä katselemassa”, hän kertoi.

Johnsonin draivit osuivat kolmannella kierroksella kohdilleen, hänen oltua päivän strokes gained off the tee -tilaston kiistaton ykkönen. Enemmän mielihyvää tuotti kuitenkin puttipeli, joka on ollut tällä kaudella työläämpi osa-alue.

DJ on aprikoinut pitkään mallet- ja blade-tyyppisen putterin välillä − Connecticutissa on vuorossa ollut jälkimmäinen. Valinta näyttäisi osuneen oikeaan, sillä putteja kertyi viheriöllä lauantaina vain 26 kappaletta.

Eurooppalaiset ovat luisumassa voittokamppailun ulkopuolelle, sillä 12. sijaa jakava Viktor Hovland (-11) on parhaana seitsemän lyöntiä kärjestä. Jon Rahmilla ja Rory McIlroylla on takaa-ajettavaa lyönnin verran enemmän.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje