5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Horsey voitti, Ilonen seitsemäs Marokossa

Loppu hyvin kaikki hyvin. David Horsey tervehtii yleisöä, takana Marokon kuninkaallisia © Getty Images

Loppu

Euroopan Tourin Marokon kilpailu päättyi monenlaisten käänteiden jälkeen David Horseyn tuuletukseen. Parhaimmillaan päätöskierroksen puolivälissä neljällä johtanut englantilainen pääsi viiimeiselle varsinaiselle reiälle lyönnin johdossa. Loistavan avauksen jälkeen hänellä oli lyhyt rauta kädessä, matkaa viheriölle reilut sata metriä. Tästä hän hölmöili tuplan ja voitto näytti lipsuvan ”Euroopan parhaalle puttaajalle”, RhysDaviesille.

RhysTämä puttasi kolmasti, kaksi olisi riittänyt tittelin uusimiseen. Reilun metrin mittaisen voittoputin missaaminen otti varmasti koville ja näin mentiin uusintaan johon pääsi kuin varkain myös Jaco van Zyl.

Horsey oli kipsissä myös 73:lla reiällä lyöden lähestymisensä bunkkeriin. Daviesilla oli noin viiden metrin voittoputti, jonka hän jälleen jätti käyttämättä. Horsey ja Zyl pääsivät seuraavalle, jossa Horsey heräsi koomastaan, naulitsi lähestymisensä metriin ja varmisti 250.000 euron arvoisen voiton. Esitys oli sunnuntaina varsin vaihteleva. Hän aloitti kierroksensa birdiellä ja hole-in-onella päästen hyvälle karkumatkalle. Vastaavasti kolme bogeyta ja viimeisen tupla nostivat muut mukaan peliin. Englantilaisen hermokontrollille on vaikeaa antaa päätösreikien tapahtumien perustella tyydyttävää parempaa arvosanaa.Ykköstila oli kuitenkin jo uran toinen ja pian 26 vuotta täyttävä Horsey lukeutuu sarjaan erittäin lupaavat nousevat tähdet.

Davies näytti lähipelitaitojaan sisääntulon takaa-ajovaiheessa. Edelliskauden voittaja hyytyi kuitenkin 17:lla jossa teki ”vain” parín, päätösreiällä tilaisuuden voittoon auettua varsin yllättäen, sekä ensimmäisellä uusintareiällä.

Ilonen löysi tuloskunnon perjantaina

Mikko Ilonen sijoittui seitsemänneksi tuloksin 74-64-69-71 (-9). Sunnuntaina hän omasi kaikki mahdollisuudet voittoon vielä ulosmenon jälkeen. Sisääntuloon kirjattiin kaksi bogeyta ja yksi birdie. Kaikilla ’helpoilla’ kolmella par-viitosella Ilosen korttiin merkittiin parít.

”Sisääntulossa alkoi tuuli puhaltaa vähän kovemmin ja minulla meni askelmerkki pois kohdiltaan. En päässyt paikkoihin, siinä ne mahdollisuudet menivät”, Ilonen kertoi pyhäpäivästään, jonka jälkeen hänelle lähetetään tilille 41.250 euroa.

Mikko

Ilonen ylitti samalla uransa ET-ansioissa kolmen miljoonan euron rajan.Kilpailuja on takana 225, yhteisansioita on 3.009 508 euroa. Kilpailua kohden tämä tekee noin 12.750 euroa.

”Perjantain kierros ( 64) oli tärkeä koko kautta silmälläpitäen. Lähipeli ja puttaaminen paranivat. Viikonloppuna sain tämän innnoittamana tuollaiset niin ja näin pelatut kierrokset pysymään kasassa. Tämä oli minulle jo kolmas perättäinen top-ten sijoitus putkeen ( ensimmäinen kisa ei kuulunut ET:n ohjelmaan), joten maasta on hyviä muistoja’. ”Seuraavaksi on edessä kahden viikon latautumisvaihe, jonka jälkeen pelaan Kiinan avoimet sekä Korean osakilpailun”, Ilonen kertoi.

Mikko Korhonen karsiutui, Roope Kakko ei mahtunut kategoriallaan mukaan.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje