Hole in one Hellberg haastaa tähdet Peuramaalla - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Hole in one Hellberg haastaa tähdet Peuramaalla

Niclas Hellberg saa Peuramaan Porkkala-kentällä kotiyleisön tuen taakseen.

Joonas Granberg puttaili edellisessä kisassaan Nordcenterissa voittoon.

Joonas Granberg puttaili edellisessä kisassaan Nordcenterissa voittoon.

Viimeviikolla Nordcenterissa voittanut Joonas Granberg ja kotimaisen kautensa käynnistävä JaakkoMäkitalo ovat suurimmat suosikit Peuramaalla torstaina käynnistyvässä kisassa.

Pro-amiin torstaina osallistuneet huiput ja harrastajapelaajat kehuivat kilpaa Porkkala-kenttää huippukuntoiseksi.Seläntaputtelijoita oli myös isäntäseuran Niclas Hellbergilla, joka teki uransa toisen hole-ine-onen kentän neljännellä reiällä. Kierroksen jälkeen lounastaneille pelaajille oli tarjolla järjestäjien puolesta kuohujuomaa.

”Rautakasilla löin, ensimmäisen pompun jälkeen pallo upposi reikään ”, tammikuussa ammattilaiseksi siirtynyt Hellberg kertasi huippuhetkeään.

24-vuotias Hellberg aloitti golfuransa Keniassa, jossa hän asui vanhempiensa kanssa. Sieltä tie vei Ruotsiin, kotimaahan palattuaan hän on löytänyt golfkotinsa Peuramaalta.

”Kolme vuotta olin maajoukkueringeissä. Suomenmestaruus on vuoden 2010 reikäpelikisoista. Panostan täysillä golfiin, sain tälle vuodelle täyden pelioikeuden Nordea Tourille”, hän jatkoi.

Vaatimattoman oloinen Hellberg ei turhia pullistellut holarin jälkeen, mutta uskoi mahdollisuuksiinsa varsinaisessa kisassa.

”Suoritukset ovat olleet hyvässä tikissä, jos peli lähtee kulkemaan uskon pystyväni kisaamaan voitosta. En kuitenkaan ota siitä mitään paineita”, hän määritteli.

Tulosseuranta GameBookin avulla

Finnish Tour tekee kansainvälistä historiaa ottamalla ensimmäisenä ammattilaiskiertueena maailmassa käyttöönsä GameBookin reaaliaikaisen tulospalvelun. Yksi ryhmän pelaajista päivittää tulokset GameBookiin jokaisen reiän jälkeen. Näin tarjolla on ajantasaisesti päivittyvää tulospalvelua reaaliajassa.

Tulokset kirjataan kuitenkin edelleen myös normaaleihin tuloskortteihin.

” Nyt saamme käyttöömme oikean live scoringin. GameBookin avulla tavoitamme myös entistä enemmän ihmisiä, sillä tulospalvelua on helppo levittää some-kanavien kautta. Kaiken lisäksi tämä tuo paljon mahdollisuuksia kiertueen markkinointiin. Kiertueen yhteistyökumppaneille voidaan tarjota entistä parempaa näkyvyyttä”, iloitsee Finnish Tourin johtaja Markus Ervasti.

Tulospalvelua voi seurata Golf GameBook -älypuhelinsovelluksen tai GameBookin verkkosivujen kautta. Kisasivusto kokoaa yhteen paikkaan kilpailua koskevan tiedon, kuten tulospalvelun, pelaajien tuloskortit, lähtöajat ja tournament feedin sisällön.

Junioritoimintaan rahaa par-3 kilpailulla sekä helikopterin avulla.

Camilla Strömberg upottaa metrin päästä birdieputin kentän kahdeksannella viheriöllä. Koko par-3 kenttä on virheettömässä kunnossa.

Camilla Strömberg upottaa metrin päästä birdieputin kentän kahdeksannella viheriöllä. Koko par-3 kenttä on virheettömässä kunnossa.

Peuramaan FT-kisan pro-am päivänä jo perinteeksi on muodostunut upeakuntoisella par-3 kentällä käyty scramble-kisa. Siinä Peuramaan juniorit saavat parikseen urheilijan tai muun alan tunnetun hahmon. Yhteistyökumppanien avulla junioritoimikunta saa tästä varoja toimintaansa.

Tunnetuimpia urheiluvaikuttajia olivat tämänvuotisessa kisassa purjehduksen olympiavoittaja Jyrki Järvi, Aleksi Valavuori, Jari Isometsä, Joona Puhakka Risto Mattila sekä Petteri Ahomaa.

Joona Puhakka, Annika Vainiotalo ja Camilla Strömberg olivat pelikavereitani par-3 kentän kilpailussa.

Joona Puhakka, Annika Vainiotalo ja Camilla Strömberg olivat pelikavereitani par-3 kentän kilpailussa.

Joona Puhakka on pelannut viimeiset neljä vuota varsin vähän perheeseen syntyneiden kahden lapsen johdosta.

”Uimahyppy ja golf ovat intohimoni. Kun oli vaimon ja lasten kanssa enimmäkseen kotona, tein varsin paljon mielikuvatreenejä svingin kehittämiseksi ja drawn aikaansaamiseksi. Mielikuvatreenit olivat minulle ominainen tapa treenata hyppyjä ” hän kertoi. Draw oli hallussa, lähipelissä Joona ja Annika jäivät ratkaisevat lyönnit kärjelle.

Kisan voittivat Peuramaan juniori Kim Rajakaltio parinaan TV-ohjelma Golfaria tuottava Erno Kalalahti (tuloksella 24,-3).

Päivän amerikkalaisin ohjelmanumero oli helikopterin laskeutuminen Peuramaan klubitalon viereen rakennetun viheriön ylle. 10-15 metrin korkeudesta pudotettiin arpajaisiin osallistuneiden pelaajien numeroituja palloja. Se onnellinen, jonka pallo päätyi pudotuksen jälkeen lähimmäksi, sai arvokkaan tavarapalkinnon.

”Peuramaalla on hyvä pöhinä päällä. Pelaajia on ollut edellisvuotta enemmän, kentät saavat ylistäviä arvioita ja viikonlopun kisa on meille yhteinen ylpeydenaihe. Haluamme suoriutua siitä kiitettävin arvosanoin ”, myhäili toimitusjohtaja Juha Tuukkanen.

Peuramaan juniorit saivat pro-am päivästä reilun pesämunan toiminnalleen, sekä pro-amiin osallistuneilta reilut aplodit.

Peuramaan juniorit saivat pro-am päivästä reilun pesämunan toiminnalleen, sekä pro-amiin osallistuneilta reilut aplodit.

Finnish Tourin kisa käynnistyy torstaina kello 08.00. Naisten FT-kisa käydään launtaina ja sunnuntaina Ruukissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • birdy says:

    Tekniikka näyttää tökkivän ja ajantasaisuudesta ei oikein voi puhua. Esim ryhmä, joka lähti 10 vaille, niin puoli tuntia myöhemmin ei näy edes 1. reiän tuloksia. Usea tulokset näyttävät pysyvän samoina epäilyttävän pitkään.. Tekniikka näyttää olevan myös aika hidas ja täytyy slloin tällöin buutata uudestaan. Toivottavasti jää vielä kokeiluksi.