[14][27]

[14][27]
European Tour - Kilpagolf

Nyt kirposi ote: seitsemän viimeistä reikää +12 – ja kolmella birdiellä

Thomas Detry oli lähellä Wieniä käydyssä kilpailussa pahasti kuutamolla. Kuva: Getty Images

Belgialaisen tilastoissa par-kolmosille muodostui käsittämätön numerosarja.

Thomas Detry (+10) ei luultavasti halua muistella pitkään tämänviikkoista Itävallan European Tour -kilpailua, vaikka tuskin hän sitä kovin helpolla unohtaakaan.

Poikkeuksellisen ailahtelevaisesti pelanneen Detryn ongelmat kasaantuivat kisan päätöskierroksella, jonka sisääntulossa ote riistäytyi totaalisesti hänen käsistään.

Eaglella sunnuntaina aloittanut Detry oli kierrostaan seitsemän reiän jälkeen neljä alle, jonka jälkeen hän teki peräkkäiset bogit yhdeksännellä ja kymmenennellä reiällä. 12. reiän tuplabogey palautti Detryn kierroksellaan par-tilanteeseen, mutta tästä seikkailu vasta alkoi.

13. reiän birdien jälkeen Detry teki seuraavalla par-kolmosella reikätuloksen kymmenen, kunnes hän värkkäsi kaksi birdieä. Toiseksi viimeisellä reiällä tuloksena oli bogey, mutta nurkan takana odotti vielä yksi katastrofi Detryn päätettyä kierroksensa lumiukkoon – tämänkin par-kolmosella.

Takaysiin peräti 49 lyöntiä käyttäneen Detryn päätöskierroksen tulos oli 82 lyöntiä, ja hän notkahti 73 jatkoon päässeen pelaajan joukossa toiseksi viimeiseksi.

Mustasta sunnuntaista huolimatta Detryllä oli Austrian Golf Openissa mukaviakin hetkiä hänen iskettyään avauspäivänä Diamond Country Clubin kentän kuudennella reiällä hole in onen. Ruutia riitti kilpailussa myös yhteen eagleen ja 19 birdieen kooten enemmän parin alittaneita reikätuloksia kuin voiton vienyt John Catlin.

Detryn par-kolmosten kokonaissaldo hakee taatusti vertaistaan pääkiertuetason turnauksissa. Hänen neljän päivän kierrostilastoistaan löytyi kentän lyhyillä rei’illä tulokset: 1, 2, 3, 4, 5, 8 ja 10.

Yhä ensimmäistä voittoaan European Tourilla tavoitteleva 28-vuotias pelaaja on maailmanlistalla sijalla 82. Detry on koonnut vuosien varrella ET:llä seitsemän top 3- ja toistakymmentä muuta top 10 -sijoitusta.