Hideki Matsuyama käynnistää PGA Tour-uransa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Hideki Matsuyama käynnistää PGA Tour-uransa

Hideki Matsuyama voitti Tiger Woodsin US Openissa ja PGA Championshipissa, Open Championshipissa lyöntimäärä oli sama Matsuyaman hitaasta pelistä tulleen rangaistuslyönnin myötä.Kuva All Over Press

PGA Tourilla pelataan kaudella 2013-2014 yhteensä 45 kisaa. Ensimmäistä kertaa kausi käynnistyy jo edellisen vuoden puolella yhteensä kuudella kisalla täydelllä ryminällä. Menestyksestä saa Fedex Cup-pisteitä, voitosta paikan Mastersiin. Historiallista on sekin, että PGA Tourin virallisiksi kisoiksi lasketaan Malesiassa ja Kiinassa käytävät kilpailut.

Ensimmäiset lyönnit Tourilla tapahtuvat kuitenkin Frys.Com Openissa, jossa voittoa puolustaa Ruotsin Jonas Blixt. Supertähtiä ei mukana vielä ole, mutta sellaiseksi saattaa pian nousta Hideki Matsuyama. Hän voitti päättyvällä kaudella kolme kertaa kotimaassaan. Nuorukainen ei arkaillut tähtien joukossakaan. Hän oli kuudes Open Championshipissa , kymmenes US Openissa ja 19. PGA Championshipissa. World Rankingin (30.) kautta paikka Mastersiin on jo käytännössä varma.

Presidents Cupissa Matsuyama ahkeroi viisi ottelua varsin lupaain ottein, vaikka tappioita kertyi lopulta voiton ja tasapelin lisäksi kolme. Matsuyama saa kahdella ensimmäisellä kierroksella peliseurakseen major-voittajat Mike Weirin sekä Davis Love III:n.

Matsuyama on ennakkoon Tourin mielenkiintoisin tulokas. Lähtökohta on kuitenkin haastava. Odotukset ovat todella korkealla menestykseen tottuneen tähden kohdalla. Vertailukohtaa voidaan hakea Matsuyamaa vuoden nuoremmasta Ryo Ishikawasta, joka hätkähdytti voittamalla Japanissa jo 15-vuotiaana amatöörinä. Ykköstiloja on viiden vuoden aikana kertynyt Iskhikawalle kotimaassaan toistakymmentä.

Jonas Blixt on vakiinnuttanut lyhyessä ajassa paikkansa PGA Tourilla.Kuva All Over Press.

Jonas Blixt on vakiinnuttanut lyhyessä ajassa paikkansa PGA Tourilla.Kuva All Over Press.

PGA Tourilla ja majoreissa hän ei ole lyönyt itseään Matsuyaman tavoin läpi, World Rankingin sijoitus on nyt 151. Matsuyaman kohdallakin voidaan puhua erinomaisesta kaudesta 2014, mikäli hän pystyy nykyisen 30:n sijansa pitämään. Japanissa, PGA Tourin päämajassa, median ja yleisön keskuuudessa toivotaan, että fyysisesti ja henkisesti varsin kypsän oloinen Hideki Matsuyama nousisi jo tulokaskaudellaan supertähtien joukkoon.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje