Henrik Stenson omassa luokassaan Dubaissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Henrik Stenson omassa luokassaan Dubaissa

Henrik Stenson ja vaimo Emma potretissa Dubain voiton tuomien palkintojen kanssa.Kuva All Over Press

Henrik Stenson osoitti upealla tavalla tasonsa ja ylivertaisuutensa DP World Championshipissa. Toisella kierroksella kärkeen noussut ruotsalainen ei taipunut missään vaiheessa. Stenson missasi neljän päivän aikana vain kuusi väylää 56:sta. Birdietä hän pääsi jokaisella kierroksella puttaamaan 17 kertaa.

Molemmilla listoilla Stenson oli ylivoimainen ykkönen. Kauden toinen puolisko on ollut lähes käsittämätöntä ilotulitusta. Stenson on pelannut 13 kisaa, hän voitti Dubain finaalin lisäksi kaksi Fedex Cupin finaalikisaa, oli toinen Open Championshipissa ja World Tourin Ohion kisassa. Kolmanneksi Stenson ”jäi” PGA Championshipissa ja Skotlannin avoimissa. Plakkarissa on lisäksi seitsemäs sija Turkista ja kymmenes Saksasta.

Stenson on saavuttanut tämän jakson aikana ylivoimaisesti eniten World Ranking-pisteitä ja luonnollisesti rahaa. Fedex Cupin sekä Race to Dubai-listojen voittojen ansiosta hän on ansainnut kesäkuun lopultaa eteenpäin pitkälti yli 14 miljoonaa euroa.

World Rankingilla Stensonin edellä ovat edelleen Tiger Woods, sekä Australian Mastersin aiemmin aamulla voittanut Adam Scott.

<a href=Mikko Ilonen jatkaa kilpailujaan 9-12. tammikuuta Etelä-Afrikassa käytävässä Volvo Champions-kisassa." src="/wp-content/uploads/2013/11/13111516264838.jpg" width="505">

Mikko Ilonen jatkaa kilpailujaan 9-12. tammikuuta Etelä-Afrikassa käytävässä Volvo Champions-kisassa.

Mikko Ilonen (72-68-69-71) päätyi jaetulle sijaluvulle 19.

’Lyöntipeli sujui aiempien päivien mukaan oikein hyvin. Siitä jäi hyvä olo. Viimeisellä yhdeksiköllä jäi hienojen lähestymisten jälkeen neljä perättäistä birdiepaikkaa käyttämättä. Putit eivät pudonneet
kirveelläkään’, Ilonen kuvaili päiväänsä ja kisaa.

’Ennakko-odotuksiin nähden tämän kilpailun sijoitus oli varsin hyvä’, hän
myönsi.
Rahaa hän ansaitsi Dubaista hieman vajaat 74.000 euroa. Kauden kokonaisansiot olivat yli 1,065 miljoonaa euroa ja sijaluku ET:n rahalistalla 23. Molemmat ovat uran parhaita noteerauksia.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)