Graeme McDowell paras Classic at Mayakoban uusinnassa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Graeme McDowell paras Classic at Mayakoban uusinnassa

Graeme McDowellin kannalta voitto tuli kreivin aikaan. Kuva: Getty Images.

OHL Classic at Mayakoba -kilpailussa ei saatu ratkaisua aikaan neljän pelipäivän aikana, kun ukkosmyrsky viivästytti peliä liiaksi sunnuntaina Meksikossa. Kun peliä maanantaina jatkettiin, jakoivat kärkisijan 13 reikää viimeisestä kierroksestaan urakoinut Graeme McDowell ja 12 reikää pelannut Russell Knox.

Kun kaksikko taipui maanantaina pelaamaan jäljellä olevat reikänsä yksi yli parin, oli edessä uusinta. Siihen ylsi myös kahden lyönnin takamatkalta maanantaihin startannut Jason Bohn.

Kentän päätösreiällä pelatussa uusinnassa McDowell syötti katkeran kalkin haastajilleen tekemällä birdien ja viemällä sillä nimiinsä Playa del Carmenissa pelatun 6,2 miljoonan dollarin kisan.

Voitosta McDowell kuittasi noin 1,1 miljoonaa taalaa ja pelioikeuden kahdeksi seuraavaksi kaudeksi PGA Tourille. Major-voittajan kohdalla pelioikeuden luulisi olevan selviö muutenkin, mutta McDowellin kohdalla näin ei ole.

Ilman kiertueen tekemää poikkeusjärjestelyä pohjoisirlantilainen olisi jo joutunut hakemaan vauhtia Web.com Tourin playoff-sarjan kautta. Voitto paitsi toi McDowellille pelioikeuden kahdeksi seuraavaksi kahdeksi kaudeksi myös mahdollistaa keskittymisen European Touriin PGA Tourin ohella, sillä ilman voittoa McDowell olisi joutunut satsaamaan panoksensa jenkkikiertueeseen varmistaakseen peioikeutensa kaudeksi 2017 rahalistasijoituksen kautta.

Voitto oli McDowellin kolmas PGA Tourilla ja uran 14:s pääkieurtueilla. Edellisestä voitosta PGA Tourilla on aikaa jo kaksi ja puoli vuotta, eikä European Tourillakaan ykköstiloja ole tullut sitten vuoden 2014 heinäkuun.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje