22.–29.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

LET palaa Suomeen 2021 – Aura Golf isännöi kesäkuussa Ladies Gant Openia

Gant Ladies Open pelataan Ruissalon kentän uljaissa maisemissa juhannuksen alla. Kuva: Kai Kilappa

Naisten Euroopan kiertue palaa Suomeen 10 vuoden tauon jälkeen.

Golfin pääkiertueen kilpailut palaavat Suomeen 10 vuoden tauon jälkeen, kun Gant Ladies Open pelataan Aura Golfissa, Turussa 18.–20. kesäkuuta. Suomen Golfliitto toimii kilpailun vastaavana promoottorina, ja sopimus Ladies European Tourin kanssa antaa option myös kahdelle seuraavalle vuodelle.

Kilpailun palkintopotti on 200 000 euroa, minkä lisäksi panoksia nostaa Tokion olympialaisten läheisyys. Suomen kisa on viimeinen LET-kilpailu ennen golfin olympiarankingin sulkeutumista kesäkuun lopussa.

“On ollut pitkäaikainen haave saada naisten pääkiertueen kilpailu taas Suomeen. Olemme erittäin onnellisia, että palaset loksahtivat nyt kohdalleen – suuri kiitos siitä kaikille yhteistyötahoille”, sanoo Suomen Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen.

”Ensi kesä tulee olemaan mahtava näytönpaikka suomalaiselle kilpagolfille, ja Gant Ladies Open on kotimaisena kohokohtana merkittävä etappi kohti Tokion olympialaisia. Kovan luokan kansainvälinen tapahtuma tukee myös naisten asemaa ammattiurheilun perinteisesti miesvaltaisessa kentässä”, Hartikainen iloitsee.

Myös Ladies European Tourilla ollaan innoissaan paluusta Suomeen.

“Haluamme aina tarjota jäsenillemme jännittäviä pelimahdollisuuksia, ja on upeaa saada täysin uusi kilpailu kisakalenteriin. Suomalainen golf on hienossa nousussa, ja olen varma, että Gant Ladies Open tarjoaa mielenkiintoisen kilpailun pelaajien lisäksi myös paikallisille faneille ja katsojille”, kertoo LET:n toimitusjohtaja Alexandra Armas.

Suomen vanhimpiin golfkenttiin kuuluvalla Aura Golfilla on paljon kokemusta kansainvälisten ammattilais- ja amatöörikilpailujen järjestäjänä, viimeisimpänä vuoden 2013 naisten EM-kilpailut jaEuropean Challenge Tour -osakilpailu vuonna 2015.

”Aura Golf on urheiluseura isolla u:lla. Seuran kasvatit ovat niittäneet mainetta niin amatööritasolla kuin kansainvälisillä ammattilaiskiertueilla. Pitkäjänteinen panostus kilpa- ja valmennuspuolella on Suomen mittakaavassa merkittävää, ja ensi kesän Gant Ladies Open on luontainen seuraava askel”, Aura Golfin puheenjohtaja Ahti Koskilahti sanoo.

”Tärkeiden yhteistyökumppaniemme lisäksi haluan jo etukäteen kiittää jäsenistöämme, joka kokenein vapaaehtoisvoimin mahdollistaa kilpailun. Gant Ladies Open tulee olemaan seuralle hieno näytönpaikka”, hän lisää.

Yhteistyökumppanit mahdollistajina

Naisten pääkiertueen palaaminen Suomeen ei onnistuisi ilman sitoutuneita ja intohimoisia yhteistyökumppaneita. Kilpailun nimikkokumppanina toimii Gant, jolla on pitkä historia golfin arvokisojen tukijana ja kumppanina yhdessä Aura Golfin kanssa. Toinen merkittävä tukijataho on kiinteistöneuvos Heikki Vaiste perheineen omalla henkilökohtaisella panostuksellaan.

Tapahtuman talouden ja laadukkaan toteutuksen turvaamiseksi on kuitenkin vielä tehtävä huomattava määrä lisää varainhankintaa eri muodoissa sekä Golfliton että Aura Golfin toimesta. Kun kyseessä on näinkin mittava kansainvälinen tapahtuma, suunnataan katseita myös erityisavustuksia myöntävän opetus- ja kulttuuriministeriön suuntaan.

Paikallisesti suuri merkitys on myös Turun kaupungin tuella ja positiivisella suhtautumisella alueen urheiluelämää elävöittävään suurhankkeeseen.

”Toivotan golfarit lämpimästi tervetulleiksi Turkuun ja kauniiseen Ruissaloon. Naisten korkean tason golfkilpailu on upea lisä Turussa järjestettäviin merkittäviin urheilu- ja liikuntatapahtumiin, joille haluamme tarjota parhaan toimintaympäristön ja kumppanuuden myös kaupungin puolesta”, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Turusta kohti Tokiota

Gant Ladies Open on näillä näkymin viimeinen kisa Ladies European Tourilla ennen golfin olympiarankingin sulkeutumista. Kisassa onkin loistava paikka vielä kiriä tai varmistaa oma paikkansa Tokion koneessa, mikä varmistaa tasokkaan osallistujalistan.

Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen pitää LET-kilpailua poikkeuksellisen merkittävänä ja tärkeänä satsauksena Suomi Golfissa. Kärkipelaajat ylittävät nykyisin uutiskynnyksen toistuvasti, ja kotikisa vahvistaa tunnettavuutta entisestään.

”Nousussa oleva laji saa uuden, rajoja rikkovan kärjen. Golfin harrastajille kotikisa tarjoaa virikkeitä ja junioreille esikuvia. Kumppanit ja sidosryhmät haluavat toimia menestyjien kanssa, ja golf tarjoaa juuri nyt loistavan mahdollisuuden myös siihen”, Juvonen kertoo.

SGL:n kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen (vas) ja Aura Golfin toiminnanjohtaja Sami Pere odottavat jo malttamattomina ensi kesän kotimaista kilpagolfin huipennusta. Kuva: SGL

”Kesä 2021 on golfkesä. Tokio-buumi on jo aistittavissa, ja urheilijat odottavat sinne pääsyä ja siellä menestymistä. Kun vielä saamme neuvoteltua tarkoituksenmukaiset tv- ja mediasopimukset, tulee tarjolla olemaan herkkua isolla tarjottimella Gant Ladies Openista lähtien”, Juvonen ennakoi.

Kilpailulla on toki merkitystä muillekin kuin tuleville olympiakisaajille. Golfliitto saa käyttöönsä 11 kutsukorttia, joiden myötä suomalaispelaajien määrä kisassa on noin 15. Lähtökohtaisesti Aura Golfissa nähdään varmasti myös Suomen huippuamatöörejä, joihin lukeutuvat kotikisaa innolla odottavat seuran omat kärkipelaajat.

Kilpailu nostaa naisurheilua estradille

Ladies European Tour -kilpailulla on luonnollisesti merkitystä myös lajipromootion ja näkyvyyden kannalta. Kotikisoja on pelattu Suomessa seitsemän kertaa – mielenpainuvimpina vuosi 2008, jolloin Minea Blomqvist-Kakko vei voiton viimeisellä viheriöllä Ursula Wikströmistä. Nähtäisiinkö Aura Golfin viheriöillä jälleen sinivalkoinen taistelu voitosta?

Viimeisen parin vuoden aikana suomalaiset ovat menestyneet laajalla rintamalla ja napanneet huippusijoituksia sekä ammattilaisissa että amatööreissä. Kestomenestyjä Wikströmin rinnalle ovat esimerkiksi nousseet Sanna Nuutinen ja Yhdysvalloissa pelaava Matilda Castrén. Heidän takanaan on lisäksi tulossa liuta kovia amatöörejä. Kotikisan ansiosta sekä katsojilla että medialla on mahdollisuus tutustua eturivin pelaajiimme ja potentiaalisiin olympiamenestyjiin lähietäisyydeltä.

Kilpailun järjestämisen kipinänä toimii myös Golfliiton yhdenvertaisuus ja tasa-arvotyö. Huippugolfin yhteyteen tullaan järjestämään tyttögolfleirejä, joilla tulevaisuuden tähdet pääsevät tapaamaan esikuviaan.

Lähde: tiedote

Gant Ladies Open

– Ladies European Tourin osakilpailu
– Pelataan 18.−20.6.2021 Aura Golfissa, Turussa
– Pelimuoto: 54 reiän lyöntipeli
– Kilpailuun pääsee mukaan 126 pelaajaa, joista arviolta 15 suomalaisia
– Palkintopotti 200 000 euroa
– Suomalaisista Ladies European Tourin pelioikeus kaudella 2021 on varmuudella ainakin Sanna Nuutisella, Ursula Wikströmillä, Noora Komulaisella ja Tiia Koivistolla sekä osittainen pelioikeus Elina Nummenpäällä ja Karina Kukkosella.

Tausta:

Suomessa pelattiin LET-kilpailu seitsemän kertaa vuosina 2005−2011 Helsingin Golfklubin kentällä Talissa. Nykyisin aktiivisesti pelaavista ammattilaisista ainoastaan Ursula Wikström on pelannut pääkiertuetta kotiyleisön edessä.

Suomen Golfliitto on suomalaisten golfseurojen kattojärjestö ja lajin keskeinen toimija Suomessa. Golfliitto on yksi maan suurimmista lajiliitoista lähes 150 000 pelaajallaan. Jäsenseuroja on 128. Kyseessä on kaikille avoin ja vetovoimainen yhteisö, jonka mottona on lisätä hyvinvointia ja naururyppyjä elämään.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje