27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Gary Boyd loisti Castello Mastersissa

Kauden neljäs englantilainen ensikertalaisvoittaja ET:lla vuonna 2010? Gary Boydilla oli lauantaina henki päällä Espanjassa © Getty Images

Kauden

Castello Mastersissa juhlitaan mahdollisesti sunnuntaina nuorta pelaajaa voittajana jonka päälle asetetaan valtavia odotuksia myös jatkossa. Gary Boyd pelasi huonekaverinsa John Parryn tavoin kenttäennätystä sivuten 63. Boyd pelaa ensimmäistä kauttaa päätourilla eikä ole ujostellut. Kuudessa viimeisessä kisassaan hän on ollut kolmasti kymmenen joukossa. Tsekin kisassa hän hävisi voiton vasta uusinnassa Peter Hansonille.

”Johnin (Parry) viimeaikainen menestys on ruokkinut myös minun itseluottamustani”, Boyd kertoi kierroksen jälkeen. Hänellä oli kolmannella kierroksella todella kovat piipussa, 14:n reiän eaglen jälkeen englantillaisella oli jopa mahdollisuudet tehdä kierrostulos 59. Se olisi vaatinut neljää birkkua loppureiílllä.

”Se tuli hetkeksi mieleeni, mutta näin nyt tapahtunut. Tuo 14:s on silmääni sopiva väylä, tunsin, että avaukseni kantaa viheriölle asti”, hän jatkoi.

Englantilaisilla on ollut kuluvalla kaudella uskomattoman hyvä menestys. Justin Rose on voittanut kaksi kisaa PGA TOurilla, kokeneemmista pelaajista voittoon ovat yltäneet ET:lla isoissa kisoissa myös Ian Poulter ( reikäpelimestaruus) sekä Simon Khan ( Euroopan PGA:n mestaruus).

Lähes ällistyttävän vahvoja ovat olleet seuraavan sukupolven pelaajien esitykset. Seuraavista pelaajista kuullaan vielä useaan kertaan. Englantilaisilla on vahvin tykistö ykköstourin nuoria kykyjä kartoittettaessa:

Danny Willett, 23-v. – Rahalistan 19:s, yli miljoona euroa. Kerran toinen, kerran kolmas kaudella 2010

David Horsey, 25-v. Rahalistan 28:s. Yksi voitto kaudella 2010 ET:n kisoissa.

John Parry, 23-v. Rahalistan 39:s. Yksi voitto kaudella 2010 ET:n kisoisssa.

Chris Wood, 22-v. Rahalistan 41:s. Kaksi kertaa kolmas ET:n kisoissa 2010

Gary Boyd,24-v. Rahalistan 47:s. Kolme kertaa kymmenen joukossa ET:lla kaudella 2010

James Morrison,25-v. Rahalistan 52:s. Yksi voitto kaudella 2010 ET:n kisoissa.

Manassero ja Nilsson kirittäjiksi

Tom

Ruotsin pitkälyöntinen Christian Nilsson ja vasta 17-vuotias Matteo Manassero pelaavat sunnuntaina samassa ryhmässä Boydin kanssa. Mikäli Manassero voittaan niin…., moni ennätys menee rikki ja Italiassa juhlitaan aiheestakin uutta kansallissankaria. Kaikkiaan 12 pelaajaa on 2-5 lyönnin päässä Boydista, joten viimeisestä päivästä voi tulla vielä varsin jännityksentäyteinen.

Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje