[14][27]
European Tour - Kilpagolf

Garcian kotikenttäetu liikaa muille

Sergio Garcian putteri oli vihdoin kuumana

Sergio Garcia otti Castello Mastersin kotikentällään haltuunsa torstain ensimmäisen kymmenen reiän jälkeen. Tuolloin tuleva mestari oli vielä tuloksessa +1. Loput 62 reikää 31-vuotias takoi vakuuttavasti 28 alle parin. Club de Campon kentällä oli käytössä talvisääntö koko kilpailun ajan. Garcian voittotulos -27 jää ainoastaan Ernie Elsin voittotulokselle -29 vuoden 2003 Johnnie Walker Classicissa. Yhdentoista lyönnin voitto on European Tourin historiassa kolmanneksi suurin. Tiger Woods voitti US Openin 15:llä ja Ernie Els Asian Openin 13:lla lyönnillä. Euroopassa pelatuista kisoista voittomarginaali on siis suurin. Garcian neljän kierroksen esitys kertoo miehen vahvasta kunnosta, mutta myös potentiaalisesta paluusta maailman terävimmän kärjen pelaajaksi. ”Tämä voitto on Sevelle”, Garcia kertoi tuoreeltaan voiton jälkeen. ”Vaikea tietää etukäteen tällaisesta tulituksesta, mutta olo oli hyvä lähdettäessä kisaan ja tunnen pelin kehittyneen lähiaikoina”, Garcia pohti. Sergio on tosiaan parantanut otteitaan kesän mittaan. Osoituksena vahvasta vireestä ovat olleet kolme sijoitusta 12:n parhaan joukkoon majoreissa ja toinen sija uusinnan jälkeen Saksassa käydyssä BMW Championshipissa. Voitto tuo tilille 333 000 euroa ja rutkasti pisteitä World Rankingiin. Garcia tulee nousemaan maailmanlistalla lähelle sijaa kolmekymmentä, joka takaa miehen paikan myös kaikissa ensi vuoden majoreissa. Toiseksi kilpailussa nousi vahvaa jälkeä viimeisellä kierroksella tehnyt Gonzalo Fernandez Castano (-16). Tulos 64 (-7) päätöskierroksella varmisti espanjalaisille kaksoisvoiton. Toinen sija teki Castanolle rahaa myös mahtavat 222 000, jolla mies nosti itsensä rahalistan sijalle 89, 297 000 euron kokonaisansioilla. Kolmanneksi nousi monien suomalaistenkin iloksi länsinaapurin Alex Noren (-15). Kovana harjoittelijana tunnettu kolminkertainen ET-voittaja nosti itsensä takaisin kärkikolmikkoon vaisun lauantaikierroksen jälkeen (73). Viimeisen kierroksen 64 (-7) oli kovatuloksisen päivän kolmanneksi paras tulos. Noren joutui kuitenkin jakamaan kolmannen sijan yhdessä Skotlannin Richey Ramsayn kanssa. Molemmat miehet nettosivat urakastaan 112 000 euroa. Nikke Tyry