Garcialta yllätysveto – silmät kiinni puttaamalla PGA Tourin kisan kärkikahinoihin - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Garcialta yllätysveto – silmät kiinni puttaamalla PGA Tourin kisan kärkikahinoihin

Sergio Garcia käyttää Missisippin turnauksessa konstia, johon harvalla olisi kanttia ryhtyä. Kuva: Getty Images

Sergio Garcia paljasti putanneensa silmät ummistettuna myös voittamassaan vuoden 2017 Masters Tournamentissa.

Olet saattanut joskus saada valmentajaltasi tai pelikaveriltasi neuvon kokeilla puttaamista silmät kiinni. Siinä on omat hyvät puolensa, mutta harva meistä uskaltaisi putata pelitilanteessa saati kilpailussa silmät täysin ummistettuna.

Näin kuitenkin Sergio Garcia (-8) on toiminut – ja hyvällä menestyksellä – Jacksonissa Mississippissä meneillään olevassa PGA Tourin kilpailussa. Hän pelasi Sanderson Farms Championshipissä toistamiseen tuloksen 68 ollen jaetulla seitsemännellä sijalla. Eroa kärkeen siirtyneeseen Keegan Bradleyhyn on 36 reiän jälkeen viisi lyöntiä.

Garcia kertoi, että puttaaminen silmät kiinni ei ole hänelle mitään uutta. Hän tutustui tähän ensimmäisen kerran kolme-neljä vuotta sitten, ja sanojensa mukaan jopa voittamassaan vuoden 2017 Masters Tournamentissa.

”Se antaa minulle enemmän vapautta tuntea lyöntini. Joskus kaikenlainen silmäily putin aikana vain pilaa suorituksen. Tällä tavalla luonnollinen liike saa enemmän sijaa, enkä voi dominoida puttia liikaa katseellani.”

Hän on ollut kahdella ensimmäisellä kierroksella strokes gained on the field -tilaston aatelia – huomattava parannus pelaajalta, joka jäi viime kaudella kyseisessä statistiikassa sijalle 187. Se oli myös yksi merkittävimmistä syistä, miksi Garcia jäi kauden 2019–2020 FedEx Cupin playoffien ulkopuolelle.

Garcia, 40, on huonon jakson aikana pudonnut maailmanlistalla sijalle 51, ja yrittää nyt kiivaasti tavoitella vuodesta 2010 jatkunutta voittoputkeaan.

Espanjalainen on missannut cutin kolmesti neljässä viimeisessä turnauksessaan, ja on sijoittunut vain kerran top 30:een sitten helmikuun. Jacksonissa Garcia on lyönyt palloa säntillisesti tiiltä viheriölle, mutta huomio kiinnittyy myös jatkossa hänen puttipeliinsä – etenkin jos silmät pysyvät kiinni.

Country Club of Jacksonin kentällä pelattavassa turnauksessa J.T. Poston ja Charley Hoffman täydentävät kärkikolmikon. He ovat kaksi lyöntiä Bradleytä perässä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje