FT aloittaa Lohjalta - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

FT aloittaa Lohjalta

Jaakko Mäkitalo on yksi Lohjan FT-kisan menestyssuosikeista. Arkistokuva Delhistä: All Over Press

Finnish Tourin kausi 2013 starttaa keskiviikkona St. Laurencen kentältä. Avausturnaus on houkutellut Lohjalle ison joukon kotimaisia kärkinimiä, kuten Joonas Granberg, Jaakko Mäkitalo, KalleSamooja sekä Antti Ahokas.

Samooja puolustaa kisan viimevuotista voittoaan. Kakkostilaa vuosi sitten jakoivat Teemu Bakker ja Ossi Mikkola. Heistä Slovenian avoimen amatöörimestaruusturnauksen sunnuntaina voittanut Bakker on Lohjan kisassa tälläkin kertaa mukana.

Aasian kiertueella meneillään olevalla kaudella vajaat 25 000 dollaria tienannut Jaakko Mäkitalo lähtee Lohjan turnaukseen hyvillä mielin, joskin hieman epävarmana iskukyvystään.

”Pelikunto on vähän kysymysmerkki, mutta yritetään nauttia pelistä ja kesästä. Niin kuin viime vuonnakin, nämä kesän kisat on hyvä paikka harjoitella syksyn koitoksia varten”, Mäkitalo sanoi.

”Pientä hienosäätöä on lyönnissä. Sitä ajetaan nyt kesän ajan sisään, jotta syksyllä olisin entistä paremmassa kunnossa Aasiassa.”

Samooja pelasi viime kaudella neljä kisaa FT:llä. Lohjan turnauksen voiton lisäksi hän sai kokoon kaksi kakkossijaa ja yhden kahdeksannen tilan. Nämä riittivät rankingin kokonaiskilpailun voittoon kuudella pisteellä ennen Peter Erofejeffia.

St. Laurencen Pyhä Lauri -kenttä tuntuu sopivan Samoojalle hyvin, sillä hän oli kisan paras myös kaudella 2011. Hän oli vuodentakaisessa turnauksessa ylivoimainen; lähimmät haastajat jäivät Aura Golfin kasvatista seitsemän lyönnin päähän. Lopputuloskin oli kolmen kierroksen kisassa kansainvälinen – 15 alle.

”Täältä on hyvät muistot viimeiseltä kahdelta vuodelta ja tykkään kentästä, sen takia tänne oikeastaan tulinkin”, Samooja sanoi.

Naisten sarjassa menestystä odotetaan mm. Krista Bakkerilta, Matilda Castrénilta, AnnikaNykäseltä, Sanna Nuutiselta ja Marika Vossilta. Castrén kunnostautui viime viikolla Ruotsissa, voittamalla Göteborgin pohjoispuolella pelatun kovatasoisen junioriturnauksen.

Bakker puolustaa naisten kisan vuodentakaista voittoa. Toiseksi sijoittunut Noora Tamminen pelaa samanaikaisesti Münchenin LET-turnauksessa, mutta kolmatta sijaa jakaneet Castrén ja OonaVartiainen yrittävät laittaa tällä kertaa kaksi sijaa paremmaksi.

Naisten rankingykkönen vuonna 2012 oli Marika Voss.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje