16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Fredrik Andersson Hed Italian mestariksi

Fredrik Andersson Hed saavutti ensimmäisen ET-voittonsa 19:lla ammattilaiskaudellaan © Getty Images

Fredrik Andersson Hed on järjestyksessään 28:s ruotsalainen Euroopan Tourin voittaja. Ykköstiloja länsinaapureilla on sunnnuntain jälkeen 85 joista Italian mestaruuksista kolme. Torinossa pelatussa kisassa osanottajien taso ei ollut aivan a-luokkaa, nimekkäin osallistuja Miguel Angel Jimenez oli neljäntenä päivänä hetken ruotsalaisen pelotteena.

Lähtökohta-asetelma oli Anderssonille kiitollinen, kuuden lyönnin johto. Aiempina päivinä yhteensä 18 birdietä ja yhden eaglen tehnyt Andersson oli pelillisesti syväjäässä. Hän onnistui tekemään sunnuntaina vain yhden birdien. Kun korttiin merkattiin ulosmenossa myös kaksi bogeyta, oli Englannin David Horsey hyvälllä pelillään jo sisääntulon alkupuoliskolla tasatuloksessa. Andersson Hed teki sisääntulossa pelkkiä paréja, Horseyn kohtaloksi muodostuivat bogeyt 14:lla ja 18:lla.

Halmstadista kotoisin oleva Andersson Hed oli ennen viikonloppua sananmukaisesti taistellut paikastaan ET:lla vuosikausia. Hän pelasi ensimmäisen täyden kauden ET:lla jo 1995, mutta ei onnistunut vakiinnnuttamaan paikkaansa ensimmäisen 15 ammattilaisvuotensa aikana. Sitkeys on palkittu, kuluva vuosi on ollut menestyksekäs, voitto mullistaa uran ja antaa paineettomat lähtökohdat pitkäksi aikaa.

Ykköstila oli 216.000 euron arvoinen, Horsey kuittasi 144.000. Miguel Angel Jimenez teki avausreiällä birdien kaventaen hetkeksi eron neljäään lyöntiin. Dubaissa uransa 16:n ET voiton ottanut espanjalainen oli kuitenkin viikonlopun molempina päivinä varsin häilyväinen, lopulliseksi sijoitukseksi tuli vaatimattomasti 17:s erittäin ponnettoman esityksen jälkeen.

Paras italialainen oli Edoardo Molinari joka olisi halutessaan kyennyt pelaamaan samanaikaisesti Players Championshipissa Floridassa 1,7 miljoonan dollarin potista. Nyt 13:s sija tuotti vajaat 20.000 euroa. Ensimmmäisen ET-kilpailunsa ammattilaisena kiertänyt Matteo Manassero selvisi haasteesta kiitettävästi. Sijaluku oli 29:s, kierrostulokset ( 70 70 72 71) kertovat siitä, että nuoren vasta 17-vuotiaan rookien varmuus on ikä huomioonottaen hämmästyttävä. British Openin 12:s sija sekä jatkoonpääsy Mastersissa luovat melkoisesti odotuksia kesäkautta silmälläpitäen.

Andersson Hed nousee rahalistalla ET:lla 19:ksi. Kisan väliin jättänyt Mikko Ilonen putosi kaksi sijaa 37:ksi.

Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje