Rickie Fowler lähtee isona voittajasuosikkina Phoenix Openin jatkokierroksille. Kuva: Getty Images
Kilpagolf | PGA Tour |
2.2.2016

Fowlerilla itseluottamus kohdallaan

Muutama viikko sitten kovatasoisen Abu Dhabin turnauksen voittanut Rickie Fowler (-9) on jälleen uuden menestyksen kimpussa. Maailmanlistan nelonen on Phoenix Openin puolivälissä toisena, lyönnin päässä perjantaina loistaneesta James Hahnista.

Fowlerin 68 lyönnin kierroksen näkyvimmät tapahtumat osuivat kuuden viimeisen reiän jaksoon, jossa hän teki kolmen birdien ohella yhden bogin. Näiden lisäksi ainoa parista poikennut reikätulos oli Stadium Coursen kolmosella tullut päivän ensimmäinen birdie.

ET:n kisan voitosta hän uskoo saaneensa tuntuvasti virtaa ja itseluottamusta.

”Merkittävintä oli, että sain itsestäni kaiken irti, vaikka en pelannutkaan parastani Abu Dhabissa. Sellainen kantaa tällä viikolla myös täällä”, Fowler sanoi.

Hän teki päivän ainoan boginsa 17. reiällä, jonka tosin kuittasi nopeasti lyömällä lähestymisensä viimeisellä noin puolen metrin päähän.

”Phoenix Open on äänekkään yleisön vuoksi yksi suosikkikilpailuistani. Toivottavasti saan jatkossakin aihetta pitää heidät kovaäänisinä.”

Fowler karsiutui heti Abu Dhabin turnausta seuranneessa San Diegon kisassa, mutta ei laittanut epäonnistumistaan tuolloin pitkän matkustamisen tai voiton aiheuttaneen hyvänolon piikkiin.

Perjantaina kovinta kierrostulosta, 65, Scott Piercyn kanssa jakanut Hahn näyttäisi saaneen kipinää uusista välineistään. Siinä missä pelaajilla on toisinaan mennyt kuukausikaupalla aikaa, ei tottuminen uusiin mailoihin vienyt häneltä kuin muutaman viikon.

”Vaihto TaylorMadesta PXG:hen (Parsons Extreme Golf) on ollut todella helppoa”, Hahn sanoi toisen kierroksen jälkeen. ”Ensimmäisenä päivänä kun otin käyttöön PXG-draiverin, -puukolmosen ja -raudat, pallo meni minne halusinkin. Myös svingaaminen tuntuu hyvältä.”

Toki Hahn saa Phoenix Openissa varsin paljon kotikenttäetua. Hän asuu kymmenen minuutin ajomatkan päässä TPC Scottsdalesta, ja myös uusien mailojen päämaja on miltei yhtä lähellä.

”Jos minulle tulee jotain ongelmia välineiden kanssa, voin vain poiketa päämajassa, ja he säätävät mailani kohdilleen.”

Danny Lee jakaa Fowlerin kanssa kakkostilaa. Hideki Matsuyama, Harris English ja parhaana eurooppalaisena Irlannin Shane Lowry jakavat neljättä sijaa tilanteessa seitsemän alle.

Matsuyama sijoittui viime kaudella viisi kertaa top-5:een, näistä yksi oli Phoenix Openin kakkostila. Vuodentakaisessa kilpailussa hän hävisi voiton vieneelle Brooks Koepkalle yhdellä lyönnillä.

”Toiseksi jääminen kirpaisi syvältä. Kiertueella ei tule liikaa mahdollisuuksia voittaa, mutta ehkä minulla on tällä viikolla tilaisuuteni. Toivottavasti pystyn pelaamaan parastani päästäkseni eroon viimevuotisesta harmituksestani”, japanilainen sanoi.

Marko Kuivasaari

Teksti: Marko Kuivasaari

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.