Finaalikierrokselle Oton tahdissa - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Finaalikierrokselle Oton tahdissa

Hennie Otto taivutti itsensä kolmen lyönnin karkumatkalle. © Getty Images

Sisääntulon loistavasti 30 lyönnillä pelannut Hennie Otto nappasi kolmen lyönnin johdon Etelä-Afrikan avoimessa mestaruusturnauksessa. Kolmatta kierrosta kuuden reiän jälkeen yksi yli ollut Otto sai seuraavan reiän birdiestään hengen päälle pelaten loput 12 reikää kahdeksan alle. Yhteistilanteessa -14 olevan Oton tulos 65 oli päivän parasta antia.

Eteläafrikkalaista jahtaa jaetulla kakkostilalla hänen kolme maanmiestään: Retief Goosen, GarthMulroy ja Thomas Aiken sekä Ruotsin Magnus A Carlsson.

”SA Open on meidän kansallinen mestaruuskilpailumme, sen haluaa aina pelata hyvin”, sanoi Otto, jonka ainoa voitto Euroopan kiertueella on peräisin vuoden 2008 Italian avoimista. ”Olen paremmissa asemissa, verrattuna siihen missä yleensä olen. Mutta aion mennä huomenna vain yhtä tietä ja se ei ole alaspäin.”

”Griinit olivat nopeammat kuin kahtena edellisenä päivänä. Jos sijoitat pallosi näillä griineillä väärään paikkaan, on kolme puttia tiedossa”, 35-vuotias Otto jatkoi. ”Aloin lyödä palloa oikeaan paikkaan ja sain upotettua enemmän putteja. Siinä on iso ero.”

Puolivälissä kisaa johtanut Steven O’Hara (-9) asetti itsensä tiukkaan paikkaan, pelaamalla lauantaina tuloksen 74. Tilanne näytti hetken aikaa pahemmalta, sillä O’Hara oli kierrostaan 14 reiän jälkeen viisi yli. Kolme perättäistä birdietä lopussa auttoivat pitämään näköyhteyden kärjen tuntumaan.

Entinen Walker Cup -pelaaja on tahkonnut ET:llä 222 turnausta ilman voittoa. Ekurhulenista hän tarvitsisi top-3-sijoituksen varmistaakseen korttinsa kiertueelle ensi kaudeksi.

Vaisun avauskierroksen (73) jälkeen kaksi 66 lyönnin kierrosta pelannut Carlsson tarrasi lauantaina toisella kädellä kiinni ET-korttiin. Hän on ansiolistalla 142:ntena, joten tämänhetkiset asemansa säilyttäessään ruotsalaiselle on tiedossa täysi kattaus turnauksia myös ensi kaudella.

Mikko Korhonen pelasi toistamiseen tuloksen 71, joka muodostui neljästä birdiestä ja kolmesta bogista. Hän jatkaa kisan finaalikierrokselle edelleen sijalta 38, joten vaadittavat eurot ET:n suoran karsintafinaalipaikan saamiseksi ovat jäämässä haaveeksi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje