16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

European Tourin karsintafinaalin ensimmäinen kierros päätökseen

Roope Kakko oli kohmeisesta kentästä huolimatta iskussa Kataloniassa. Kuva Vanajanlinnasta.

Roope Kakko oli kohmeisesta kentästä huolimatta iskussa Kataloniassa. Kuva Vanajanlinnasta.
Lauantaille suunniteltu avauskierros meni plörinäksi, kun huurtuneet griinit hidastivat kentälle pääsyä. Ensimmäinen kierros pelattiin vasta tänään sunnuntaina päätökseensä. Toinen kierros pelataan siis huomenna maanantaina.
Johtoa ensimmäisen kierroksen jälkeen pitävät Andrew Tampion ja JeanFrancois Lucquin tuloksella kuusi alle parin. Molemmat ovat jo aiemmin kiertäneet European Touria. Ranskalaisella Lucquinilla on voitto vuoden 2008 Omega European Mastersista.
Paras suomalainen on edelleen Roope Kakko, joka pelasi ensimmäiset 18 reikäänsä yksi alle parin. Kakko jakaa tällä hetkellä 38. sijaa. Tuloslistalla on tällä hetkellä melkoisen ahdasta, sillä lyönnin päässä Kakosta olevat pelaajat jakavat 21. sijaa.
Mikko Korhonen sai kierroksensa päätökseen jo eilen. Suomalaisen tulos yksi yli parin oikeuttaa 86. sijaan. Antti Ahokas pelasi tänään puolikkaan kierroksen ja on 18 reiän jälkeen kolme yli parin. Ahokas jakaa 124. sijaa.
Ilari Ceder

European Tourin karsinnat kohmeisesti käyntiin

Kataloniassa pelattavat European Tourin karsintafinaalit myöhästyivät heti alkuunsa. Lähtöaikoja lauantaina jouduttiin rukkaamaan urakalla, kun griinit olivat huurteessa. Kahdella, PGA Golf Catalunya Resortin Stadium ja Tour, kentällä pelattavat finaalit ovat heti alkuunsa hiukan myöhässä. Suomalaiset pelasivat lauantaina Stadium Coursella, jolla useampi ryhmä ehti kierroksillaan jo pidemmälle. Tour Coursella iso osa ryhmistä ei ehtinyt edes startata, kun peli tuolla kentällä keskeytettiin ennen kolmea Suomen aikaa.
Parhaissa asetelmissa suomalaisista repaleisella tuloslistalla on Roope Kakko. Kakko ehti pelata kierroksestaan 15 reikää ja on niiden jälkeen kaksi alle parin. Suomalainen teki kierroksellaan kolme bogia ja viisi birdietä. Kärki on vain yhden lyönnin päässä. Kakko jakaa kolmatta sijaa.
Mikko Korhonen on ensimmäisen kierroksen jälkeen yksi yli parin. Suomalainen teki kierroksellaan tuplabogin, bogin ja kaksi birdietä. Korhonen jakaa lauantain jälkeen 35. sijaa. Suomalaisista Korhonen oli ainoa, joka ehti pelata kierroksensa loppuun.
Antti Ahokas on ikävimmässä välikädessä, sillä vasuri ehti pelata vain puolikkaan kierroksen. Noihin yhdeksään reikään mahtui kolme bogia ja yksi birdie. Ahokas jakaa 49. sijaa.
Ilari Ceder

Korhonen, Ahokas ja Kakko aloittavat tänään karsintamarathonin loppusuoran

Mikko Korhosen sijoitus CT:n rahalistalla kauden päätteeksi oli 44:s.

Mikko Korhosen sijoitus CT:n rahalistalla kauden päätteeksi oli 44:s.

Suomalaisista kolme on selviytynyt European Tourin karsintojen finaaliin. Päätöskarkelot alkavat tänään ja jatkuvat aina ensi viikon torstaihin saakka. Kuuden kierroksen ajan 156 pelaajaa tahkoavat PGA Golf Catalunyassa kahta kenttää. Stadium ja Tour Coursea.

Karsinnoista 30 parasta saavat työsopimuksen European Tourin kanssa. Antti Ahokas on tahkonnut karsintoja aina ensimmäisestä vaiheesta asti. RoopeKakko tuli mukaan toisessa vaiheessa eli viime viikonloppuna. Mikko Korhonen lunasti paikkansa Challenge Tourin rahalistan kautta.
Kakolle ja Ahokkaalle karsinnat ovat todella tärkeät, sillä kummankin kausin Challenge Tourilla meni penkin alle, eikä korttia ensi kaudeksi ole luvassa rahalistan kautta.
Karsinnat ovat suomalaisittain olleet melkoisen synkeä tarina. Tuomas Tuovinen on ainoa sinivalkoinen, joka on päässyt rankan finaalin kautta ET:lle. 108 reikää ja jokaisella pitäisi tiukasti keskittyä. Finaali on pitkä, eikä yksi nukahdus vielä koko korttitaloa kaada. Korttitalo karsintafinaali nimittäin on, 108 palasen kokoinen hermoja raastava palapeli.
Monissa liemissä keitettyjä ammattilaisia on taas tullut hakemaan vauhtia karsinnoista. Finaaliin asti ovat yltäneet Jarmo Sandelin, Joakim Häggman ja Emanuele Canonica. Sandelin ja Häggman ovat molemmat moninkertaisia ET-voittajia, Canonicalla on yksi voitto.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje