23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

World Super 6 Perth -turnaus testaa pelaajan monipuolisuutta

Toimivaksi havaittaessaan lyöntipelin ja nopeiden reikäpelien yhdistelmä voi nousta vauhdikkaasti muidenkin pääkiertueiden ohjelmaan.

Lake Karrinyup Country Club saa kunnian isännöidä torstaina käynnistyvää Euroopan kiertueen uudenlaista World Super 6 Perth -turnausta. Kilpailussa pelataan ensin normaalisti 54 reiän lyöntipeli ja päätöspäivänä on vuorossa reikäpeliosuus. Suomalaisista kilpailussa on mukana Mikko Korhonen.

Turnauksen cut asetetaan tuttuun tapaan 36 reiän jälkeen, ja kolmannelle kierrokselle pääsee 65 ensimmäistä ja samaan tulokseen päätyneet. Kolmannen kierroksen jälkeen jatkoon pääsee vain 24 kilpailijaa – tasatuloksiin päädyttäessä järjestetään uusinta.

Kilpailu huipentuu neljäntenä päivänä kuusireikäisiin reikäpeliotteluihin, ja lopulta kahden pelaajan väliseen finaalimatsiin.

Jos mikä tahansa sunnuntain match play -kamppailuista on tasatilanteessa 18. reiän jälkeen, pelaajat siirtyvät viimeiselle väylälle vajaan sadan metrin päähän viheriöstä rakennetulle ”Knockout”-reiälle. Mikäli voittajaa ei saada uusintareiän jälkeen selville, pelaajat palaavat samalle lyöntipaikalle, ja ratkaisevat voiton lähimmäksi lippua -periaatteella.

Uusi, mielenkiintoinen turnaus on houkutellut Australiaan tasokkaan pelaajakaartin. Aiemmin samaisella Lake Karrinyupin kentällä kilpailun voittaneita pelaajia ovat vuoden 2010 Open-sankari Louis Oosthuizen sekä Thorbjørn Olesen. Turnauksen korkeimmalle rankattu pelaaja on Alexander Norén.

”Voi tuntua aika rankalta, jos olet kilpailussa lyöntipelin jälkeen ylivoimaisessa johdossa, mutta putoat ensimmäisessä reikäpelikamppailussa. Kaikki on mahdollista, kun paikalla on taitavia pelaajia. Mielestäni tällaiset uudenlaiset pelimuodot ovat tervetulleita”, Norén sanoi.

Lake Karrinyup on yksi Australian parhaista kentistä. 1920-luvulla avattu peliareena on tunnettu väylien ympärillä olevasta runsaasta kasvillisuudestaan ja kenttää kehystävistä eukalyptus-puistaan. Joskus myös villieläimiä saattaa juoksennella keskelle pelitapahtumia.

Kaikkiaan 156 pelaajan joukossa on European Tourin pelaajien lisäksi omat kiintiönsä Aasian ja Australasian kiertueilta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje