Tommy Fleetwood ei suostu myymään nahkaansa halvalla. Kuva: Getty Images
European Tour |
17.11.2017

Tommy Fleetwood heräsi taistelemaan ET:n rankingvoitosta

Race to Dubai -listan kärjessä oleva englantilainen oli perjantaina kuin uudestisyntynyt.

Yksi yö usein kaiken muuttaa voi. Sanonta pätee tässä kohtaa Tommy Fleetwoodiin, jonka tahmea aloitus ET:n finaaliturnauksessa ei lupaillut hyvää.

Toisella kierroksella ET:n rankingin ykkönen otti lusikan kauniiseen käteen, ja iski kahdeksan lyöntiä paremman tuloksen kuin torstaina. Päivän toiseksi kovimmaksi noteerattu 65 lyönnin kierros sisälsi kahdeksan birdieä ja yhden bogin.

Fleetwood (-6) nousi onnistumisensa myötä avauspäivän jälkeiseltä 46. sijalta 11:nneksi. Eroa kärjessä olevaan Matthew Fitzpatrickiin (-10) on neljä lyöntiä.

Pahin uhka Fleetwoodin rankingvoittohaaveille on kaksi lyöntiä edellä oleva Justin Rose, joka ei ollut toisella kierroksella parhaimmillaan.

Maailmanlistan kuutonen olisi kiivennyt viimeisen reiän birdiellä kisan jaetulle kärkipaikalle, mutta par 5:lle tullut päivän toinen bogi pudotti hänet jaetulle kolmannelle sijalle muun muassa salamavauhtia Challenge Tourilta pääkiertueelle nousseen Julian Surin kanssa.

Race to Dubai -rankingin johdossa oleva Fleetwood voittaa kokonaiskilpailun, mikäli hän päätyy DP World Tour Championshipissä vähintään samalle sijalla Rosen kanssa. Hän vie tittelin nimiinsä – riippumatta omasta sijoituksestaan –  myös siinä tapauksessa, jos Rose ei sijoitu viikonvaihteessa top 5:een ja kolmas rankingvoittajaehdokas Sergio Garcia ei voita turnausta.

Fleetwoodia 256 737 pistettä perässä olevan Rosen on siis sijoituttava yksin vähintään viidenneksi, mikäli hän aikoo olla kokonaiskilpailun ykkönen. Jos Fleetwood ei voita kilpailua, mutta Rose sijoittuu yksin kakkoseksi, kruunataan jälkimmäinen Race to Dubai -rankingin parhaaksi.

Garcia jakaa 15. sijaa viisi lyöntiä kärjestä, joten Jumeirahin golfkeskuksessa meneillään olevassa kilpailussa ei ole vielä mitään ratkaistu.

Kuudetta sijaa jakava Tanskan Søren Kjeldsen (-7) on ainoana pohjoismaalaisena kymmenen joukossa.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.