Tapio Pulkkasen peli ei kulkenut kauden avauskisassa Hongkongissa. Kuva: Getty Images
European Tour |
24.11.2017

Tapio Pulkkasella raskas ET-avaus – pelasi kierrosten päätösreiät yhteensä seitsemän yli

Kiertuetulokas jäi Hongkongissa kauas jatkopaikasta.

Tapio Pulkkanen oli Hong Kong Openissa vaisun avauspäivän jälkeen (77) kovan paikan edessä ajatellen nousua viikonlopun kierroksille. Hän esitti perjantaina tasapainoisempaa peliä, mutta ei saanut missään vaiheessa sellaista kiriä päälle, jolla olisi uhiteltu turnauksen karsintarajaa.

Kentän 11. reiältä startannut Pulkkanen aloitti perjantaina birdiellä. Päivän toinen ja viimeinen birdie tuli kahdeksannelle (kentän 18.) reiälle, mutta sitä ennen hänelle oli jo kirjattu kaksi bogia.

Yhdeksännen reiän (kentän 1.) bogin jälkeen ”Hattu-Tapion” peli eteni horjumattomasti. Hän teki kahdeksan paria putkeen, mutta koki viimeisellä reiällä ensimmäisen kierroksen tapaan (tripla) tylyn lopetuksen ”lumiukon” (tulos 8/par 4) muodossa.

”Tasainen toinen rundi, jolle synkkä lopetus. Peluri ei ollut tällä viikolla parhaassa terässä. Vähän ongelmia oli ruoholaadun kanssa griineillä ja raffissa”, Pulkkanen sanoi.

Ranskan avoimissa kolmanneksi sijoittunut Alexander Björk pelasi hyvän tulokaskauden ET:llä. Nyt hän jahtaa isoa menestystä Hongkongissa. Kuva: Getty Images

”Olihan täällä makeammat kisapuitteet, mutta pelifiilis samanlainen kuin ennenkin.”

Pulkkanen (+12) on kierrostuloksin 77–75 kisassa sijalla 127, takanaan vain neljä pelaajaa. Cut-rajan asettui +2:n kohdalle, sen ylittäminen olisi edellyttänyt tulokkaalta kymmenen lyöntiä parempaa tulosta.

Riemukkaasti Challenge Tourin kokonaiskilpailun voittajana pääkiertueelle nousseen Pulkkasen European Tour -debyytistä ei tullut ikimuistoista. Ura ET:llä on kuitenkin nyt korkattu, ja Kymen Golfin pelaajan on hyvä lähteä seuraavaan kilpailuunsa Johannesburgiin puhtaalta pöydältä.

”Johannesburgiin lähden ajoissa totuttelemaan pallonlentoon ja alustoihin. Mutta ei tässä mitään ihmeempiä virityksiä nyt, lähipeliä pääasiassa aion kehittää.”

Hong Kong Openin kärkipaikalla jatkaa S.S.P. Chawrasia (-9). Intialaisella on kahden lyönnin johto toisen kierroksen parhaan tuloksen (64) pelanneeseen Etelä-Afrikan Thomas Aikeniin.

Ruotsalaisilla on kisassa herkulliset asetelmat jatkokierrosten alla. Alexander Björk ja Joakim Lagergren jakavat kolmatta sijaa neljä lyöntiä kärjestä. Länsinaapurin hyvää panosta täydentää Marcus Kinhult (-4) jaetulla seitsemännellä sijallaan.

Kauden 2018 ensimmäisen turnauksen suurimmista suosikeista, Tommy Fleetwood (-4) ja Justin Rose (-3) ovat sopivan hyökkäysetäisyyden päässä. Sergio Garcialla (par) on viikonvaihteessa hieman enemmän kirittävää.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.