Tapio Pulkkanen pelaa tällä viikolla Euroopan kiertueen kilpailun kuukauden tauon jälkeen. Kuva: Getty Images
European Tour |
14.2.2018

Tapio Pulkkanen tekee comebackin Omanin juhlamaisemiin − ”Al Moujilla on kana kynittävänä”

Muscatin ET-kisaan starttaavat myös Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen.

Euroopan kiertue jatkuu tällä viikolla Omanin Muscatissa, jossa on koolla koko ET:n suomalaiskolmikko: Mikko Ilonen, Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen.

Kyseessä on ensimmäisen kerran kiertueen ohjelmassa oleva kilpailu, joten NBO Oman Openin kisakenttä Al Mouj on monelle pelaajalle ennestään vieras.

Pulkkasen viimeisimmästä kilpailusta on vierähtänyt kuukauden päivät. Hän koki Ekurhulenissa pelatussa SA Openissa karsiutumisen, mutta pohjalla on hieno kolmas sija viime vuoden ET-turnaukset päättäneestä Joburg Openista.

NBO Oman Open pelataan samalla kentällä, jolla Pulkkanen juhli marraskuun alussa Challenge Tourin rankingvoittoa. Challenge Tourin finaaliturnauksen paras suomalainen oli 11: nneksi sijoittunut Oliver Lindell.

”Al Moujilla on kana kynittävänä. En oikein finaalissa onnistunut, kuten olisin halunnut. Yksi heikko kierros, muuten oli ihan hyvää peliä”, Pulkkanen kertoi tiistaina.

Kilpailutauollaan Pulkkanen harjoitteli hyvin sekä salilla että mailan varressa.

Green ilmeisesti tykittää aika kauas, ja voi olla, että itsekin laitan muutamalla reiällä tiitä vähän korkeammalle.

”Suomessa olin pari viikkoa, ja treenaaminen meni aika lailla fysiikkapainoitteisena. Neljä päivää ennen Omania olin Dubaissa Jumeirahissa yksin treenailemassa. Painotin harjoituksissani paljon puttaamiseen ja wedge-lyönteihin.”

Mikko Korhosta harmittaa, kun olympiakiekon seuraaminen jää työkiireiden vuoksi vähemmälle huomiolle. Kuva: Getty Images

”Tein myös pieniä teknisiä juttuja lantion työskentelyyn. Ei oikeastaan mitään uutta, samojen asioiden äärellä pyöritään kuin ennenkin.”

Toissavuotisen Masters-voittajan Danny Willettin maailmanlistalla maanantaina ohittanut Pulkkanen on täynnä intoa päästessään taas ”lähtövaatteen” alle. Pelinälkä on ehtinyt kasvaa viikkojen varrella melkoiseksi.

”Huikea fiilis päästä taas kisaamaan, ja tottakai kisoihin mennessä aina on voitto mielessä. Kenttä vaatii mielestäni hyvää rautapeliä ja griinit ovat varsin haasteelliset.”

Pitkälle ja kovaa lyövä malesialainen Gavin Green tekee toiselle bighitterille seuraa kahdella ensimmäisellä kierroksella.

”Ihan mielenkiintoinen ryhmä kyllä ekoina päivinä. Green ilmeisesti tykittää aika kauas, ja voi olla, että itsekin laitan muutamalla reiällä tiitä vähän korkeammalle.”

Kymen Golfin mies on Race to Dubai -listalla parhaana suomalaisena sijalla 51. Korhonen löytyy 19 pykälää alempaa ja Ilosen sijoitus on 129: s.

Aika harvinaista omalla kohdalla, en kovin usein nykyään vieraile itselleni uudessa maassa.

Ilonen ja Korhonen kilpailivat edellisen kerran tammikuun lopussa Dubai Desert Classicissa. Sijoitukset (57:s ja 61:s) eivät päätä huimanneet, mutta neljä kierrosta antoivat tärkeätä pelituntumaa alkukauden muita turnauksia ajatellen.

Pulkkasen ohella muillakin suomalaisilla on hyviä muistoja Omanista, missä Roope Kakko voitti kaudella 2013 käydyn haastajakiertueen kilpailun.

”Onhan se hienoa nähdä kaverin nimi kentän kunniataulussa. Ei tietenkään voi poissulkea toista suomalaisnimeä taulusta, mutta katsotaan nyt, miten homma lähtee kehittymään. Tänään oli vielä aika huitomista, mutta oli paljon hyvääkin joukossa”, Korhonen sanoi maanantaina.

Mikko Ilonen saa opiskella tällä viikolla Al Mouj -kentän metkuja tavallista tarkemmin. Kuva: Getty Images

Kisamatkalla Korhonen joutuu pienoiseen uutispimentoon, sillä talviolympialaisten seuraaminen on Arabian niemimaalla hankalaa.

”Olympialaiset ovat jääneet vähemmälle nyt. Täällä ei ehkä niin paljon talvilajeja katsella. Lätkä kiinnostaa kyllä, mutta aika lailla se siihen jää. Koitetaan keskittyä nyt hyvin tähän hommaan, ja jos Etelä-Koreasta napsuu mitaleja Suomeen, niin aina parempi.”

Iloselle visiitti Omaniin on ensimmäinen.

”Uusi maa, uusi kaupunki ja uusi kenttä odottavat tällä viikolla. Aika harvinaista omalla kohdalla, en kovin usein nykyään vieraile itselleni uudessa maassa”, lahtelainen kertoi sunnuntaina Facebook-tilillään.

”Kaksi viikkoa kotona menivät nopeasti – liiankin nopeasti. Toisaalta tuntuu hyvältä päästä taas Lähi-Itään ja lämpimiin olosuhteisiin.”

Suomalaistrion kisaruljanssi jatkuu ensi viikolla Qatar Mastersissa. Korhonen ja Pulkkanen jatkavat vielä Dohasta Etelä-Afrikan Pretoriaan, missä maaliskuun ensimmäisellä viikolla vuoronsa saa Tshwane Open.

Al Mouj Golf on isännöinyt aiemmin viidesti Challenge Tourin kilpailua, joista kolme edellistä on toiminut kauden loppuhuipennuksena. Näiden finaalikisojen kaikki voittajat (Ricardo Gouveia, Bernd Ritthammer ja Clement Sordet) ovat myös mukana tämän viikon ET-turnauksessa.

Omanin kisan suurimpia menestyssuosikkeja ovat muun muassa Alexander Levy, Joost Luiten, Chris Wood, Fabrizio Zanotti sekä ET:n rankingin kärjessä oleva, kaksi kisaa tällä kaudella voittanut Shubhankar Sharma.

Suomalaisten lähtöajat torstain avauskierroksella (Suomen aikaa):

5.45 (tii 10) Gavin Green MAS-Tapio Pulkkanen FIN-Sam Horsfield ENG
10.45 (tii 10) Matthew Southgate ENG-Mikko Ilonen FIN-Edoardo Molinari ITA
11.15 (tii 1) Oliver Fisher ENG-Pep Angles ESP-Mikko Korhonen FIN

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.