[14][27]

[14][27]

Tapio Pulkkanen laittoi ison vaihteen päälle Madridissa

Avauspäivää 10 lyöntiä parempi tulos nosti toiveita laatusijoituksesta Espanjan avoimissa. Mikko Korhosen tie nousi pystyyn kahden kierroksen jälkeen.

Tapio Pulkkanen oli loistavalla pelituulella perjantaina Centro Nacional de Golf -kentällä jatkuneessa Open de España -turnauksessa. Tulos 65 nosti hänet kilpailun häntäpäästä kahdella lyönnillä ennustetun karsintarajan paremmalle puolelle, eikä eroa kymmenenkään joukkoon ole tällä hetkellä kuin neljä lyöntiä.

”Hattu-Tapion” tulos oli kymmenen lyöntiä parempi kuin torstaina, ja kortti luonnollisesti myös sen näköinen. Hän taituroi kolme birdieä molemmilla kenttäpuoliskoilla ja teki eaglen 10. reiällä. Ainoaksi tahraksi jäi seitsemännellä reiällä tullut bogi.

Ensimmäisellä kierroksella tuloksentekoa jarruttanut pelin osa-alue oli nyt kohdallaan.

”Puttaaminen oli selkeästi eilistä parempaa ja raudatkin paikoitellen kohdillaan. Kympillä löin rautakakkosen 20:een senttiin, mikä auttoi paljon. Draivi oli eilisen tavoin kunnossa, ja puttiasento löytyi eilen illalla”, Pulkkanen sanoi.

Hän jakaa tällä hetkellä 35. sijaa, ja matkaa johdossa olevaan, niin ikään tuloksen 65 pelanneeseen Paul Dunneen, on yhdeksän lyöntiä. Seitsemättä sijaa jakavat ovat kuitenkin vain neljän lyönnin päässä.

Pitää vaan hyväksyä, että tarvitsen yleensä ’lämmittelykisan’.

”Voi olla, että iltapäivällä tulee kovia tuloksia. Nyt tuuli on aika mietoa”, Pulkkanen mietti kierroksensa jälkeen.

Mikko Korhonen kertoi tienneensä jo ensimmäisen kierroksen jälkeen, ettei hänellä ole asiaa jatkokierroksille. Kuva: Getty Images

Madridin turnauksen toinen suomalainen, Mikko Korhonen (+2), aloitti perjantaina vauhdikkaasti. Hän oli kierrostaan viiden reiän jälkeen kolme alle, mutta sen jälkeen meno muuttui hieman tahmeammaksi. Tulos oli lopulta kelpo 70, mutta neljä lyöntiä erotti Korhosen jatkopaikasta.

”Ei ihan hattumaista vaihdetta löytynyt, mutta ihan ok kierros tänään”, Korhonen sanoi viitaten Pulkkaseen.

”Pitää vaan hyväksyä, että tarvitsen yleensä ’lämmittelykisan’. Tiesin jo eilen, että viikonlopun kierroksille ei ole asiaa. Tästä vaan eteenpäin”, jatkoi viiden viikon kisatauolta kiertueelle palannut helsinkiläinen.

Korhonen kilpailee seuraavan kerran Marokossa ensi viikolla.

Kärjessä Dunnella on kolmen lyönnin johto kolmikkoon Nacho Elvira, Brett Rumford ja Callum Shinkwin. Kisan suurin tähti Jon Rahm on 27 reiän jälkeen tilanteessa kahdeksan alle.

Iltapäivä: Kierroksen edettyä loppuun saakka, Pulkkasen sijoitukseksi muodostui T59. Näin hän oli lopulta niiden 16 pelaajan joukossa, jotka selvittivät viimeisinä -3:n kohdalle nousseen karsintarajan. Korhoselle matkaa cut-rajaan kertyi kuusi lyöntiä. Pulkkasen toisen kierroksen 65 jakaa kisan neljänneksi kovinta tulosta. Tämän listan kärjessä ovat perjantaina tuloksen 63 pelanneet Englannin Andy Sullivan ja Saksan Marcel Schneider. Pulkkanen on neljän lyönnin päässä yhdeksättä sijaa jakavista pelaajista. Hänen sijoituksensa koheni avauspäivään nähden 80 pykälällä.