23.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][21]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Tapio Pulkkanen käynnistää kautensa "akut ladattuina" kentiltä, joilla hän vuosi sitten ylsi kolmanneksi

Kautensa jo avanneet Kim Koivu ja Kalle Samooja saavat Johannesburgiin mukaan myös Tapio Pulkkasen, jolla on lämpimiä muistoja Randparkin kentiltä viime vuodelta.

Euroopan kiertueen vuosi 2018 päätetään Etelä-Afrikassa. Kuluvalla viikolla Johannesburgissa pelataan kauden neljäs kilpailu, South African Open ja ensi viikolla Malelanessa ohjelmassa on kauden viides ja vuoden 2018 viimeinen kisa, Alfred Dunhill Championship.

South African Open on maailman toiseksi vanhin golfkilpailu, joka pelattiin ensimmäisen kerran jo 1893. Kilpailun palkintopotti on 17,5 miljoonaa randia eli noin 1,25 miljoonaa euroa ja se kuuluu viisiportaisessa taulukossa ykkösluokkaan eli jaossa on 2000 Race to Dubai -pistettä. Kirsikkana kakun päällä on kolme paikkaa vuoden 2019 The Openiin kisan kolmelle parhaalle kymmenen parhaan joukkoon sijoittuvalle pelaajalle, jolla paikkaa ei entuudestaan ole.

Tällä viikolla kentällä nähdään suomalaisista Hongkongissa ja Mauritiuksella jo pelannut Kim Koivu, Hongkongissa kautensa avannut Kalle Samooja sekä kauden ensimmäisen kilpailunsa pelaava Tapio Pulkkanen. Sama kolmikko on viivalla myös ensi viikolla, jolloin kautensa avaa myös Mikko Ilonen.

Pikku lepo teki hyvää ja nyt akut ladattuina uusiin kisoihin.

Tapio Pulkkanen ylsi Randpark Golf Clubilla viime vuonna kolmanneksi. Tuolloin kisa kulki Joburg Open nimellä. Viimevuoden tapaan kilpailu pelataan Randparkin molemmilla kentillä, Firethornilla ja Bushwillow’lla. Kentistä Firethorn on pidempi, peräti 6861-metrinen, ja molempien par on 71.

Todellisuudessa kenttä ei pituutensa puolesta ole mikään monsteri, sillä yli 1700 metrin korkeudessa pallo lentää huomattavasti tavallista pitemmälle. Kenttä sijaitsee Johannesburgin kaupunkialueella varsin urbaanissa ympäristössä.

Pulkkanen painoi vuosi sitten kahtena ensimmäisenä päivänä kierroksensa reilusti pakkaselle tehden tulokset 65 ja 64. Yhteistulos oli lopulta 17 alle parin.

Pulkkasen edellinenkin kilpailu on Etelä-Afrikasta. Kausi 2018 päättyi finaalisarjan toiseen osakilpailuun, Nedbank Challengeen, jossa Pulkkanen oli 50:s. Viikkoa aikaisemmin hän venyi Turkish Airlines Openissa kymmenenneksi. Marraskuun toisen viikon jälkeen Pulkkanen on huilannut ja ladannut akkuja tulevaan kauteen.

”Pikku lepo teki hyvää ja nyt akut ladattuina uusiin kisoihin. Olin Suomessa vajaat kolme viikkoa. Kävin päivittäin lyömässä Tapiolan Golf Centerissä sisältä ulos palloja”, Pulkkanen kertoo.

”Nämä molemmat kentät sopivat hyvin silmään. Pientä ruostetta oli vielä ensimmäisinä treenipäivinä, mutta ihan hyvältä tuntuu”, hän jatkaa.

Sääennuste lupaa kisapaikalle tukahduttavan kuumaa keliä alkuviikoksi. Loppuviikosta viilennystä saatetaan saada liiankin kanssa ukkoskuurojen muodossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje