Tapio Pulkkanen pelasi jämäkästi Omanin ET-kisan toisella kierroksella. Kuva: Getty Images
European Tour |
16.2.2018

Tapio Pulkkanen ja Mikko Ilonen jatkoon Omanissa

Kierroksen lopussa kaksi triplaa tehneen Mikko Korhosen tie nousi tylysti pystyyn.

Euroopan kiertueen suomalaisleirissä oli perjantaina kaksijakoiset tunnelmat.

NBO Oman Openissa avauskierroksen jälkeen karsintarajan väärällä puolella olleet Tapio Pulkkanen (-2) ja Mikko Ilonen (-1) venyivät jatkoon, mutta avauspäivän ehjimmästä esityksestä vastanneen Mikko Korhosen (+4) pelit päättyivät kahteen kierrokseen.

Päivän suomalaishahmo oli Tapio Pulkkanen, joka iski tulostaululle mainiot lukemat 68. ”Hattu-Tapion” kierroksen paras vaihe osui reikien 2–7 jaksoon, missä hän tehtaili neljä birdieä.

Kisan puolivälissä 33. sijaa jakava Pulkkanen oli kierrostaan 14 reiän jälkeen vielä viisi alle, mutta sortui tämän jälkeen kahteen peräkkäiseen bogiin. Kierroksen kuudennen birdiensä hän iski Al Mouj -kentän toiseksi viimeisellä reiällä.

”Hyvä kierros tänään. Pallonlyönti jatkui eiliseen malliin ja sain putterin lämmitettyä yön aikana”, Pulkkanen sanoi.

”Griinit alkoivat olla melko napakat varsinkin takaysillä ja kenttä tuntuu kiristyvän koko ajan.”

Myös Mikko Ilonen sai perjantaina mukavasti birdiehanat auki, joskin virheet vaivasivat edellisen päivän tapaan. Tuloksen 71 pelannut lahtelainen on tehnyt 36 reiän puitteissa kahdeksan birdieä ja kahdeksan bogia.

Pahus kun saisi samanlaisen vapauden lyöntiin kentälle.

”Reippaan puoleisesti punasta ja sinistä kortissa. Tänään ne olivat oikein perin, mutta olisi muutaman mustikan (bogin) voinut jättää kentälle”, Ilonen sanoi Facebookissa.

”Jos saisin, niin pari lyöntiä ottaisin uusiksi tältä päivältä: yhdeksännen reiän ensimmäisen putin ja 17. reiän toisen lyönnin.”

Mikko Ilonen kampesi itsensä täpärästi jatkokierroksille. Kuva: Getty Images

Kierroksen jälkeen harjoitusalueella poikennut Ilonen haluaisi rangella löytämänsä tuntuman mukaan kierrokselle.

”Kävin rangella hikoilemassa vielä kiepin jälkeen. Pahus kun saisi samanlaisen vapauden lyöntiin kentälle.”

”Oman tarjosi jälleen parastaan olosuhteiden puolesta, reilu 30 lämpöä ja pikkainen lehmänhönkäys ilmoilla – täydellistä. Eikä iltapäivälle luvattu tuuli noussut ollenkaan.”

Mikko Korhonen oli vielä toisen kierroksen jälkipuolella hyvää vauhtia matkalla kohti viikonlopun pelejä. Sitten tapahtui jotain poikkeuksellista. Kympiltä aloittanut pelaaja teki triplabogin sekä kolmanneksi viimeiselle että viimeiselle reiälle. Esimerkiksi kaksi bogia kyseisillä rei’illä olisi riittänyt jatkoon.

”Ei ole paljon kommentoitavaa. Tripla-par-tripla-lopetuksen kun painaa, niin asia on kunnossa”, pettynyt Korhonen sanoi.

NBO Oman Openin johtopaikalle nousi Ranskan Matthieu Pavon (-11), jolla on kahden lyönnin johto britti Matthew Southgateen. Paul Waring ja Chris Wood (-8) täydentävät englantilaisten hyvää panosta jaetulla kolmannella sijallaan.

Ruotsin Marcus Kinhult (-6) jatkaa parhaana pohjoismaalaisena sijalla T6.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.