Suomalaiset mukana Pariisin juhlahumussa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Suomalaiset mukana Pariisin juhlahumussa

Koko ET:n suomalaistrio Mikko Ilonen, Mikko Korhonen ja Roope Kakko osallistuu 100 vuotta täyttävään Open de France -turnaukseen.

Urheilumaailman huomio kiinnittyy tällä viikolla Ranskaan muutenkin kuin jalkapallon osalta, kun torstaina Pariisissa käynnistyy Ranskan avoin mestaruusturnaus.

Tämänvuotiset Ranskan avoimet on juhlakilpailu, kun maan mestaruus ratkaistaan sadatta kertaa. Ensimmäisen kerran pytystä kilpailtiin jo 1906, mutta molemmat maailmansodat aiheuttivat kilpailulle viiden vuoden tauon.

Euroopassa vain The Open Championship on pelattu yli 100 kertaa, maailmanlaajuisestikin vain viiden muun kilpailun historia on yhtä vaikuttava.

Juhlakisan ansiosta kilpailu on kerännyt Pariisiin tavallistakin kovempitasoisen osallistujajoukon. Mukana kuusi kisan vähintään kertaalleen voittanutta pelaajaa, myös viime vuoden mestari, Itävallan Bernd Wiesberger.

Ykköstiille astelee myös kahdeksan major-voittajaa ja peräti 88 Euroopan kiertueella vähintään kertaalleen voittanutta pelaajaa. Kiertueen rahalistan 15 parhaasta mukana on yhdeksän pelaajaa.

Le Golf Nationalin Albatros-kentällä kilpailu pelataan 25. kerran. Suomalaisista ”lähtövaatteen” alle ovat asettumassa Mikko Ilonen, Roope Kakko ja Mikko Korhonen.

”MM-kisat (jalkapallon) eivät ole täällä näkyneet ja hälinääkin on aika vähän. Kenttä on nyt vähän pehmeämpi kuin aikaisemmin ja sitä kautta tulostasokin tulee olemaan vähän parempi. Parin alitus on täällä edelleen hyvät tulos”, Korhonen sanoi.

Pariisin turnauksen suurin yleisömagneetti <a href=Rory McIlroy bongattiin viime viikonvaihteessa jalkapallon EM-ottelun Pohjois-Irlanti-Saksa lehtereiltä. Kuva: Getty Images" width="630" height="486" />

Pariisin turnauksen suurin yleisömagneetti Rory McIlroy bongattiin viime viikonvaihteessa Pohjois-Irlanti-Saksa jalkapallon EM-ottelun lehtereiltä. Kuva: Getty Images

Korhoselle startti on kolmas Ranskan avoimissa. Kahdella aikaisemmalla yrittämällä hän on löytänyt hyvän vireen, vuosi sitten sijoitus oli 33:s, vuonna 2014 hän sijoittui 26:nneksi.

”Kenttä on tuttu minulle. Vuoden 2018 Ryder Cupia varten on tehty paljonmuutoksia ja ne ovat varsin onnistuneita. Siellä oli vähän turhan haastavia paikkoja lähinnä griineillä, nyt set up on paljon järkevämpi.

Kireä kenttä edelleen, ja osallistujalista on täällä aina kova”, viime viikon ET-kisassa jatkokierrosten kovimman tuloksen pelannut nummelalainen sanoi.

Kenttä on vaativa kauttaaltaan, mutta oma lukunsa on päätösväylä. Kyseessä on pitkä par 4, joka 4,6 lyönnin tuloskeskiarvollaan oli viime kaudella koko Euroopan kiertueen vaikein yksittäinen reikä.

Vuoden 2018 Ryder Cup -areena saa Kakolta huippupisteet.

”Tämä on hurmaava kenttä, vuoden paras areena European Tourilla, mieluisa pelata. Sapluuna on selkeä, pitää olla rohkea lyömisessä.”

Varmistellen tätä ei pysty millään pelaamaan menestyksekkäästi. Tulos sitten kertoo, kuinka hyvin olen onnistunut tekemisessäni. – Roope Kakko

Palkintoarvoltaan 3,5 miljoonan euron turnauksen suurimpia ennakkosuosikkeja ovat Rory McIlroy, DannyWillett, Lee Westwood ja Chris Wood.

<a href=Roope Kakko ja caddie Late Hämäläinen saavat vielä taistella olympiapaikan puolesta. Kuva: Getty Images" width="630" height="407" />

Roope Kakko ja caddie Late Hämäläinen saavat vielä taistella olympiapaikan puolesta. Kuva: Getty Images

Kakolle kisa on kauden 13. Paras sijoitus on 29:s. Race to Dubai -listalla Kakko on sijalla 126. Kauden päätteeksi 110 parasta saa uusittua korttinsa vuodelle 2017.

Ranskan avoimet on toiseksi viimeinen karsintakilpailu olympialaisiin. Ilonen ja Kakko ovat kiinni suomalaisten kisapaikoissa, kolmantena oleva Korhonen kavensi eroa Kakkoon edellisviikolla Saksassa.

Ilosen sijoitus on 262:s, Kakon 280:s ja Korhosen 307:s. Koskaan aiemmin ei
kolmikko ole ollut näin lähellä toisiaan.

”Olympialaisten johdosta seuraavat kaksi viikkoa ovat tavallista merkityksellisempiä”, Ilonen sanoo.

Menestys on Pariisissa kiertänyt Ilosta, jonka paras sijoitus tässä kisassa on 45. edelliskaudelta.

Huomionarvoista on sekin, että Ilonen pelasi ensimmäistä kertaa ammattilaisena Ranskan avoimissa toukokuussa 2001 heti Masters Tournamentin jälkeen.

”Kentällä on tehty muutoksia, jotka kaikki ovat mielestäni erinomaisia. Osaa niistä ei edes huomaa. Kelit ovat olleet huonoja, joten kenttä ei ole kunnoltaan kummoinen. Todennäköisesti pelataan jopa siirtosäännöllä”, hän miettii.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje