Lee Westwoodille jos jollekin soisi major-tittelin. 3,5 vuoden kuivan kauden jälkeen hänelle tosin maistuisi varmasti pienempikin voitto. Kuva: Getty Images
European Tour |
11.11.2017

Sun Cityssä hyvin pelaavan Lee Westwoodin ura on vedenjakajalla

Major-voittoa ei ole näkynyt eikä kuulunut 20 vuoden raivokkaasta yrityksestä huolimatta.

Lee Westwoodia (-4) ei ole syytä vieläkään nimetä eilisen teeren pojaksi, vaikka jonkinlaisella vedenjakajalla hän silti urallaan lienee. Nedbank Golf Challengessa englantilaisen esitys on joka tapauksessa ollut kahden ensimmäisen päivän osalta mallikas.

Hän pelasi Gary Player Country Clubilla meneillään olevassa kilpailussa toistamiseen tuloksen 70, ja on isäntämaan Darren Fichardtin kanssa jaetulla kakkostilalla. Kärkeen nousi avauspäivän jälkeen toisena ollut Victor Dubuisson, jolla on kahden lyönnin etumatka.

Westwood on koonnut tänä vuonna neljä top 10 -sijoitusta, joiden siivittämänä hän on matkalla kohti viikon kuluttua pelattavaa Euroopan kiertueen finaaliturnausta.

Kaikesta huolimatta Westwoodin saalis näyttää kauden 2017 osalta varsin laihalta. Mikäli pelaaja ei pysty hankkimaan Sun Cityn tai Dubain turnauksessa top 3 -sijoitusta, jää hänen panoksensa kansainvälisillä areenoilla heikommaksi kuin kertaakaan 15 vuoteen.

Erityinen riemuvoitto ei viime kausikaan ”Westylle” ollut. Tilastoihin kirjattiin yhden kakkos- ja yhden kolmossijan lisäksi kolme muuta top 10 -sijoitusta. Näihin hän tarvitsi kuitenkin vain 20 kilpailua, kun tänä vuonna hänelle kertyy 26 koitosta.

Westwoodin maailmanlistasijoitus kertoo pitkälti, missä mennään. Hän starttasi Nedbank Golf Challengeen rankingsijalta 64, joka on nykyään Edinburghissa asuvan tähden heikoin listanoteeraus sitten vuoden 2003.

Westwood on voittanut uransa varrella kahdeksanneksi eniten turnauksia (23) Euroopan kiertueella. PGA Tourilta ykköstiloja on tullut kaksi. Edellisestä pääkiertuevoitosta on kulunut kuitenkin jo 3,5 vuotta. Voittolista on upea, mutta joukosta ei löydy yhtään majoria eikä WGC-sarjan tai muutakaan lippulaivaturnaukseksi kutsuttavaa kilpailua.

Britti muutti vuosikymmenen alussa Yhdysvaltoihin, voidakseen harjoitella ilman keskeytyksiä mahdollisimman suotuisissa olosuhteissa. Hän kertoi tuolloin asettavansa kaiken tähtäimen major-menestykseen, mutta päätavoite on vetänyt vuosi toisensa jälkeen vesiperän.

Loistavia yrityksiä tosin riittää. Hän on koonnut majoreissa sekä kolme kakkos- että kolmossijaa. Viimeisin ”runner up” -sijoitus tuli vuoden 2016 Mastersissa.

Westwood on sittemmin asettunut takaisin Britanniaan. Ikää on 44 vuotta ja seniorikiertue häämöttää reilun viiden vuoden päässä. Muuttoa Skotlantiin ei tarvitse pitää signaalina pyyhkeen kehään heittämisestä, mutta majoreiden suhteen hiekka tiimalasissa on käymässä vähiin.

Major-voitto saattaa silti joskus tulla kuin varoittamatta. Esimerkistä käy Darren Clarke, jota ei muutaman viikon päässä 43-vuotissyntymäpäivistään osattu aavistaa vuoden 2011 Openin suurimmaksi sankariksi. Se merkitsi Clarkelle paitsi toiveiden täyttymystä, myös hehkeimmän peliuran päättymistä.

Kolmikko Victor Dubuisson-Lee Westwood-Darren Fichardt starttaa Nedbank Golf Challengen kolmannelle kierrokselle lauantaina kello 10.51.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.