16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Sergio Garcialle tusina täyteen Dubaissa – Mikko Ilonen nousi 32:nneksi

Tasapainoseen kierrokseen turnauksensa päättänyt Ilonen jäi kaipaamaan Dubai Desert Classicissa terävämpää puttipeliä.

Mikko Ilosen (-4) urakka Dubai Desert Classicissa päättyi sunnuntaina tulokseen 70. Sen myötä hän onnistui kohentamaan lopullista sijoitustaan yhdeksällä pykälällä ollen tulosluettelossa 32:s.

Ilonen oli kisan finaalikierroksella parin nihkeämmin sujuneen päivän jälkeen paremmassa vedossa. Kierros alkoi birdiellä, mutta peli ei hyvästä alusta huolimatta lähtenyt lentoon. Ulosmeno sujui kahden birdien ja kahden bogin siivittämänä par-tahdissa.

Takayhdeksikkö oli Iloselle kahden edellisen päivän tapaan tuloksekkaampi. Hän teki sisääntulon alkuun ja keskivaiheille birdien, kunnes 17. reiän bogi aiheutti kierroksen jälkipuolen ainoan tahran scorekorttiin. Tämän virheen Ilonen paikkasi vielä päätösreiän birdiellä.

Lahtelainen kuittasi ansioita 19 163 euroa, ja nousee maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla (nyt 216:s) muutaman sijan.

”Sunnuntaista muodostui melkein se suunnittelemani viikon paras päivä. Oli paljon hyvää, tasaista peliä, muutaman lyönnin ottaisin kuitenkin mielellään uusiksi”, hän sanoi.

Kärjelle 15 lyöntiä hävinnyt Ilonen teki 12 bogistaan 2/3 rei’illä 1–9. Birdiejä hänelle kirjattiin turnausviikolla yhteensä 16, näistä kymmenen osui sisääntulon puolelle. Etuysin kuudesta birdiestä puolet tuli avauskierroksella neljän reiän jaksossa.

Mikko Ilonen tapasi Emirates Golf Clubilla myös suomalaisia kannattajiaan. Kuva: Esa Mäkinen

Lähi-Idän kolme kisaa Abu Dhabissa, Qatarissa ja Dubaissa tuottivat odotettua vaisumman saldon, kahdessa ensimmäisessä kilpailussa Ilonen karsiutui.

Dubaissa kärki karkasi toisena päivänä, jolloin Ilonen joutui aamuryhmässä halkomaan kovaa tuulta.

Iltapäivän pelaajat, joihin muun muassa kisan voittaja Sergio Garcia ja kakkonen Henrik Stenson kuuluivat, pääsivät keskeytyksen myötä helpompiin olosuhteisiin seuraavana aamuna.

Lyöminen on hyvällä tasolla, ajoittain vahvan puolella. Puttaamisessa en näissä kisoissa päässyt itseni kanssa sinuiksi missään vaiheessa. Sen puolen takelteluun ei ole näissä kisoissa varaa. – Mikko Ilonen

Maanantaina hän suuntaa Malesian Kuala Lumpuriin, jossa on edessä neljäs perättäinen kisa kuukauden sisällä. Ilonen oli edellisvuonna Maybank Championshipissä, tosin eri kentällä, hienosti 12.

”Kuala Lumpurista palaan Suomeen ja pidän ET:n hieman risaisesta alkukauden ohjelmasta johtuen taukoa kilpailemisesta jopa huhtikuun puolenvälin paikkeille.”

Sergio Garcia palasi voittajaksi ET:llä yli kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Getty Images

Garcia (-19) juhlisti uransa 250:ttä European Tourin kilpailuaan tyylikkäästi voitolla. Ykköstila oli hänelle ensimmäinen ET:llä sitten vuoden 2014 Qatar Mastersin ja kaikkiaan 12:s vanhan mantereen kiertueella.

Stensonin odotettiin laittavan espanjalaiselle tiukemmin hanttiin finaalikierroksella, mutta hän ei onnistunut nousemaan missään vaiheessa kahta lyöntiä lähemmäksi.

”Olen todella tyytyväinen esitykseeni, ja siihen miten hallitsin kriittisimmät hetket lyötyäni Henrikin – kaikkihan me tiedämme kuinka hyvä pelaaja hän on”, Garcia sanoi.

”Loistava aloitus tälle vuodelle, yritän jatkaa samalla tavalla.”

Riippuen maanantaiyönä päättyvän Phoenix Openin tuloksista, 410 224 euron palkintosekin saaneella Garcialla on mahdollisuus palata maailmanlistalla pienen tauon jälkeen takaisin top 10:een.

Päivän kovimman tuloksen (65) Lasse Jensen pelannut Tanskan Lasse Jensen jakoi kolmannen sijan Englannin Tyrrell Hattonin kanssa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje