20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Pulkkanen: ”Tällä hetkellä ei oikein mikään kiinnosta”

Tapio Pulkkasen haaveet kovasta sijoituksesta Prahan turnauksessa sulivat finaalikierroksen epäonnistumiseen.

Prahassa pelatun Czech Mastersin päätöspäivä eteni suomalaisittain murheellisissa merkeissä. Kolmen ensimmäisen kierroksen ajan koko ajan viiden joukossa ollut Tapio Pulkkanen (-7) ei saanut peliään toimimaan sunnuntaina, ja joutui tyytymään tulokseen 77.

Kierros käynnistyi bogilla, ja toisen boginsa hän teki Albatross Golf Resortin kentän seitsemännellä reiällä. Kympillä tullut päivän toinen birdie piti vielä toiveita yllä hyvästä sijoituksesta, mutta viisi yli parin sujunut kierroksen viimeinen kolmannes nakersi pahemman kerran muuten mainiosti sujunutta kilpailua.

Käteen jäänyt jaettu 44. sija oli Kymen Golfin pelaajalle laiha lohtu.

”Raskas peli tämä golf tuntuu välillä olevan. Nihkeä päivä, joka loppui vielä superhuonosti”, Pulkkanen sanoi.

”Vaikea hahmottaa kokonaisuutta kisasta tässä vaiheessa. Tällä hetkellä ei oikein mikään kiinnosta. Täytyy pureskella tämä tänään, ja huomenna kohti uusia koitoksia.”

Pulkkaselle iso pistepotti Prahasta olisi ollut enemmän kuin tarpeen, sillä hän oli Euroopan kiertueen rankingissa ennen viikonvaihteen turnausta sijalla 148.

Tsekistä 5200 euroa kuitanneen ”Hattu-Tapion” kisat jatkuvat ensi viikolla Aarhusissa pelattavassa Made in Denmark -turnauksessa, joka päättää myös Ryder Cup -karsinnan eurooppalaisten pelaajien osalta.

Kisan toinen suomalainen, Mikko Korhonen, karsiutui kahdelta jälkimmäiseltä kierrokselta.

Czech Mastersin voitti Andrea Pavan (-22), joka jätti sisääntulossa hiipuneen Padraig Harringtonin kahden lyönnin päähän.

Andrea Pavan sai varsin pitkään pyörittää tahkoa, ennen kuin ensimmäinen ET-voitto osui kohdalle. Kuva: Getty Images

Voitto oli 29-vuotiaalle italialaiselle uran ensimmäinen pääkiertueella. Challenge Tourilla Pavan on yltänyt neljään voittoon.

Pavan pelasi hyvän amatööriuran, ja muun muassa voitti opinahjonsa Texas A&M -yliopiston joukkueessa NCAA-mestaruuden vuonna 2009. Hyvät otteet haastajakiertueella lupasivat Pavanille menestyksekkäitä vuosia ET:llä, mutta vasta tällä kaudella on tulosta alkanut syntyä.

Hän väläytteli jo kahdessa aikaisemmassa kilpailussaan, oltuaan Scottish Openissa 14:s ja Nordea Mastersissa kuudes. Tuore voitto nosti Pavanin ET:n Race to Dubai -listalla sijalle 41, minkä johdosta hänet mitä ilmeisimmin nähdään loppusyksystä pelattavassa kiertueen finaaliturnauksessa.

Harringtonille kausi on ollut poikkeuksellisen raskas. 18 kilpailusta 12 on johtanut karsiutumiseen ja Prahan kisan kakkostila on hänelle ensimmäinen top 10 -sijoitus kuluvalla kaudella.

Ensi viikolla 47 vuotta täyttävän irlantilaisen edellinen voitto on lähes kahden vuoden takaa Portugalista.

Ruotsin Pontus Widegren sekä tanskalaiset Jeff Winther ja Lucas Bjerregaard (-12) olivat jaetulla yhdeksännellä sijallaan kisan parhaat pohjoismaalaiset.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje