20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Molinari vihjasi keskittyvänsä ensi kaudella PGA Touriin syyskuulle asti – ET kokonaan vaarassa?

Euroopan kiertue on lisännyt painetta huippujen suuntaan pitääkseen heidät Euroopassa, mutta majoreiden painottaminen alkukauteen on saanut Molinarin pohtimaan ET:n mielekkyyttä.

Euroopan kiertueen valovoimaisimpien pelaajien kato rapakon taakse PGA Tourille uhkaa laajentua. Vain reilu viikko sitten Rory McIlroyn raportoitiin pyörtäneen päätöksensä keskittyä kaudella 2019 lähes yksinomaan PGA Touriin Euroopan kiertueen kustannuksella kiertuejohtaja Keith Pelleyn lennettyä Pohjois-Irlantiin taivuttelemaan McIlroyta.

Tiettävästi McIlroy tulee sittenkin pelaamaan vaadittavat neljä kilpailua majoreiden ja WGC-kilpailuiden lisäksi Euroopan kiertueella pitääkseen kiertueen pelioikeuden, vaikka hän jo ehti ilmoittaa keskittyvänsä pelkästään PGA Touriin.

Hieman yllättäen Euroopan kiertueen Race to Dubai -kokonaiskilpailun 2018 voittanut Francesco Molinari aikoo The Associated Pressin tietojen mukaan keskittyä koko alkukauden ajan yksinomaan PGA Tourin kilpailuihin.

Osaltaan ratkaisu johtuu majoreiden aikataulusta. Kaikki Yhdysvalloissa pelattavat majorit pelataan ensi vuonna huhtikuun puolivälin ja heinäkuun puolivälin välillä. Aikataulu tulnee olemaan jatkossakin samansuuntainen. Kaiken lisäksi PGA Tourin finaalisarjan kisat pelataan ensi vuonna tavanomaista kuukauttaa aiemmin eli jo elokuussa.

Tämän takia moni pelaaja kokee mielekkääksi panostaa koko alkukauden ajan jenkkikiertueeseen ja valmistautua näin majoreihin ilman aikaerorasitusta.

Molinari saattaakin pelata ensimmäisen kerran Euroopan maaperällä vasta heinäkuussa The Openissa. Mahdollista on, että jopa toukokuussa pelattava British Masters jää väliin.

”Haluaisin pelata British Mastersissa, mutta se riippuu todennäköisesti alkukauden kisoista. Jos opin mitään viime kaudesta, niin sen, että kahdella kiertueella kilpailevan pelaajan on oltava joustava aikataulujen suhteen” Molinari sanoi.

”Muutosten takia (majoreiden aikatauluissa), tilanne on nyt hieman erilainen. Wentforth (BMW PGA) on ollut aina ensimmäinen kisani (ET:llä), mutta nyt se on siirretty toukokuulta syyskuulle. Se saattaa olla ensimmäinen varsinainen Euroopan kiertueen kisa minulle”, hän jatkoi.

Euroopan kiertue pyrkii tekemään kaikkensa pitääkseen valovoimaisimmat tähtensä kiertueella. Se on lisännyt painetta huippujen suuntaan myös uuden säädöksen myötä, joka estää toimimasta kapteenina tai varakapteenina Ryder Cupissa, jos pelaaja ei pelaa vaadittua neljää kilpailua (majoreiden ja WGC-kisojen lisäksi) kiertueella ja näin ollen luopuu pelioikeudestaan.

Molinarin lopullista päätöstä joudutaan odottamaan kenties vuoden toiselle puolikkaalle asti. Vaikka ET-kausi alkaisi hänen kohdallaan todenteolla vasta syyskuussa, on kautta jäljellä British Masters mukaan lukien vielä kuusi kilpailua ennen kolmen kisan finaalisarjaa, joten Molinari ehtii helposti saada kasaan vaadittavat neljä kilpailua kiertueella. Se tosin tietää tiukkaa kisarytmiä syys–marraskuussa.

McIlroyn ja Molinarin lisäksi moni muukin kärkinimi panostaa todennäköisesti ainakin alkukaudella entistä enemmän PGA Tourin kilpailuihin. Toisaalta loppuvuonna valokeila siirtyy vahvasti Eurooppaan. Sitä joudutaan vain odottamaan ensi vuonna tavanomaista pidempään.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)