[14][27]

[14][27]

Mikko Korhonen: ”Väsynyttä peliä”

Korhosen panos Münchenin turnauksessa jäi jatkopaikasta huolimatta kesyksi.

Mikko Korhonen (+1) selviytyi kymmenennen kerran kuluvalla kaudella jatkoon Golf Club München Eichenriedillä pelatussa BMW International Open -turnauksessa. Saksan kilpailu tosin tuotti hyvää kautta pelaavalle helsinkiläiselle tällä kertaa varsin vaatimattoman, 75. sijan.

Kärki karkasi Korhoselta jo kolmannen kierroksen aikana, eikä sunnuntai tuonut tilanteeseen kohennusta.

”Kaikki neljä päivää olivat ponnettomia, väsynyttä peliä. Tulos oli sen mukainen. Tästä ei voi kuin parantaa seuraavalla viikolla pelattavissa Ranskan avoimissa”, hän tilitti panostaan.

Turnauksen voiton vei sponsorin kutsulla kilpailussa pelannut Andres Romero (-17), joka jätti päätösreiän birdien ansiosta Sergio Garcian, Richard Blandin sekä maailman eliittiin vauhdilla tulleen Thomas Detryn lyönnin päähän.

Romeron päätöskierroksen esitys oli vakuuttava ja virheetön. Tulos 65 oli päivän paras sisältäen seitsemän birdieä ja 11 paria. Kaikki birdiet syntyivät reikien 7–18 jaksossa.

”Koko kierros oli todella hyvä, säilytin keskittymiseni alusta loppuun. En tehnyt yhtään bogia, se on harvinaista minun pelitavalleni. Olin hermostunut 18. viheriöllä, mutta tiesin että voitto saattaa olla minun kahdella putilla”, vuosikaudet lähinnä Yhdysvalloissa pelannut Romero sanoi.

Voitto oli Romerolle ensimmäinen Euroopan kiertueella sitten vuoden 2007 Deutsche Bank Players’ Championshipin. Argentiinalaisen edellinen top 10 -sijoitus ET:llä oli peräisin yhdeksän vuoden takaisesta BMW PGA Championshipistä.

”Olen todella onnellinen. On hienoa palata voittajaksi Euroopan kiertueella kymmenen vuoden tauon jälkeen”, hän iloitsi.

Pohjoismaalaisista Rikard Karlberg (-14) kiri sunnuntain jämäkällä pelillään (66) viidenneksi. Henrik Stenson (-11) oli kymmenes. Kisan puolivälissä kärjessä ollut Joakim Lagergren (-9) sortui etuysillä isoihin virheisiin ja putosi lopputuloksissa 14:nneksi.