Maanantaina syntymäpäiviään viettänyt Mikko  Korhonen sai mieluisan syntymäpäivälahjan US PGA:lta. Kuva: Getty Images.
European Tour |
18.4.2018

Mikko Korhonen odottaa haasteita Marokon viheriöillä: isoja kumpuja ja muotoja löytyy!

Koko Suomen ET-trio nähdään kentällä samassa kisassa vasta toistamiseen kuluvalla kaudella.

Euroopan kiertueen suomalaiskolmikko: Mikko Korhonen–Tapio Pulkkanen–Mikko Ilonen, nähdään kuluvalla viikolla samassa kilpailussa vasta toista kertaa tällä kaudella, kun trio starttaa Marokossa torstaina.

”Täällä on hyvä meininki. Hyvä ilma ja hieno kenttä. Viime viikko meni aikalailla ohi, joten kiva olla täällä”, Mikko Korhonen sanoi viitaten viimeviikkoiseen karsiutumiseensa.

Toistaiseksi kolmikon ainoa yhteinen koitos on ollut Omanin osakilpailu, jossa pisimmän korren veti Pulkkanen. Kotkalaisen nykyvire on lupauksia herättävä, sillä viime viikolla Pulkkanen pokkasi Espanjan avoimista 21. sijan.

Alkukauden paras suorittaja on kuitenkin ollut Korhonen. Hän löytyy kiertueen pistelistalta sijalta 66. Korhonen on pelannut kahdeksan kilpailua ja karsiutunut niissä itselleen epätavallisesti neljästi. Tshwane Openin kolmas sija maaliskuun alussa oli kuitenkin kaivatunlainen onnistuminen, joka nosti helsinkiläisen asemia pistelistalla tuntuvasti.

Tulostaso tulee olemaan maltillinen.

Seitsemän kisaa urakoineen, ja niin ikään neljästi karsiutuneen, Pulkkasen sijoitus on 82:s ja Ilosen 149:s. Ilonen on astunut viivalle viidesti. Karsiutumisia on vasta yksi, mutta keskikastin sijoitukset eivät ole toistaiseksi kartuttaneet pistetiliä kovin paljon.

Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen vetivät treenikierroksen yhdessä viimeksi Abu Dhabissa, jossa Pulkkasen kategoria ei lopulta riittänyt kisaan asti. Kuva: Karri Kakko.

Tällä viikolla Marokossa tarjolla on niin sanotusti helppoja euroja ja pisteitä, sillä kisan palkintopottia on kasvatettu entisestään. Jaossa on peräti 2,5 miljoonaa euroa, miljoona enemmän kuin aikaisempina vuosina. Rahamäärä on huomattava, sillä kisassa ei ole mukana kiertueen kärkinimiä.

Ilonen ja Korhonen on nähty Marokossa useaan otteeseen. Korhosen paras noteeraus on parin vuoden takainen 22. sija, Ilosen jaettu toinen sija vuodelta 2013, jolloin kisa tosin pelattiin toisella kentällä.

”Tapsan (Pulkkanen) kanssa pelasimme kentän eilen. Kenttä on tuttu, mutta kaikki griinit on tehty uusiksi ja ne ovat todella haastavia. Isoja kumpuja ja muotoja löytyy, jonkun mielestä saattavat olla jopa hieman typerät. Tulostaso tulee olemaan maltillinen”, Korhonen kommentoi.

Tänä vuonna kisa-areena on Royal Golf Dar Es Salamin golfklubi Red -kenttä, jolla on mittaa uikeat 6910 metriä.

Klubin toisella kentällä pelataan samanaikaisesti naisten Euroopan kiertueen Lalla Meryem Cup -kilpailu, jossa on mukana peräti seitsemän suomalaista.

”Vähän täällä on tavallista enemmän jengiä. Ei kuitenkaan häiriöksi asti”, Korhonen luonnehti.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.