Mikko Korhonen urakoi kuuden seuraavan viikon aikana peräti viisi kilpailua. Kuva: Getty Images
European Tour |
8.1.2017

Mikko Korhonen käynnistää kuudennen ET-kautensa Etelä-Afrikassa

Korhonen viimeisteli kuntoaan viikon treenileirillä Dubaissa. Voittokamppailuihin mukaan hamuava pelimies on keskittynyt entistä enemmän myös henkiseen valmistautumiseen.

Mikko Korhonen lyö kauden 2017 ensimmäiset lyöntinsä golfin Euroopan kiertueella Glendower Golf Clubin kentällä Etelä-Afrikassa, jossa pelataan vuoden 2017ensimmäinen kilpailu, BMW SA Open.

Eteläafrikkalaiset ovat tyypillisesti dominoineet kotimaansa kamaralla pelattuja kilpailuita, ja tänäkin vuonna mukana nähdään lähes kaikki maan parhaat pelaajat. Muista kuin isäntämaan edustajista mielenkiintoisia nimiä ovat ainakin Peter Uihlein, Andy Sullivan, Jamie Donaldsson ja maailmanlistan kakkonen Rory McIlroy.

Korhonen saapui Etelä-Afrikkaan maanantaina puoliltapäivin Dubaista, jossa viimeisteli kisakuntoaan viikon mittaisella harjoitusleirillä.

”Aika peruskaavalla mentiin. Aikaisemmin olen mennyt ihan suoraan kisoihin, mutta tämä oli kyllä hyvä ja tarpeellinen viikko. Kyllä hallissa lyöminen Suomessa on kuitenkin niin erilaista, että 3–4 ensimmäistä päivää meni lähinnä duffaillessa. Viikon loppua kohti lyönti alkoi kuitenkin löytyä kivasti”, kuudenteen kauteensa Euroopan kiertueella starttaava nummelalainen sanoi.

Torstaina nummelalainen pääsee kentälle aamuryhmässä kello 8.20 yhdessä isäntämaan Danie van Tonderin ja Joubert van Eedenin kanssa. Perjantaina kolmikko starttaa kello 13.20. Etelä-Afrikassa aikavyöhyke on sama kuin Suomessa.

Korhonen ei lepäile laakereillaan vuoden alkupuolella, vaan kiertää kuuden seuraavan viikon aikana peräti viisi kilpailua. Etelä-Afrikan jälkeen vuorossa ovat Abu Dhabi, Qatar, Malesia ja Australia.

Edelliskausilta tutun kaavan mukaan hän pyrkii kuuntelemaan itseään herkällä korvalla ja tekee tarkemman kisaohjelman vasta tammi–helmikuun rupeaman jälkeen.

”Kisoja tulee siinä 20–25. Yritän rytmittää kilpailut järkevästi, niin ettei pää tai kroppa väsy liikaa. Ehkä tämän alkaa pikkuhiljaa oppia, kun tätä on jo 11 vuotta tehnyt.”

Karri Kakko (vas.) jatkaa tuttuun tapaan Mikko Korhosen caddiena. Kuva: Getty Images

Karri Kakko (vas.) jatkaa tuttuun tapaan Mikko Korhosen caddiena. Kuva: Getty Images

Viime kausi oli lopulta Korhosen uran paras hänen sijoituttuaan kiertueen rahalistalla 84:nneksi. Kauden ja uran paras sijoitus tuli kauden loppumetreillä Portugalissa, jossa hän oli lopulta kolmas.

”Aika samalla, vanhalla ja hyvällä kaavalla olen kauteen valmistautunut, mutta olen ottanut mukaan nyt enemmän mentaalista valmistautumista. Pitää vain uskaltaa pelata rohkeasti, kun tulee paikka. Ja kyllähän niitä tulee, silloin vain pitää olla valmis ja rohkeasti painaa kohti kärkeä.”

Olen luonut itselleni selkeää mielikuvaa siitä, missä haluan olla ja miten haluan pärjätä. Tietenkin tämä on kokonaisuus eikä mentaalista puolta pääse hyödyntämään, ellei lyöminen suju.

Aikaisemmilla kausilla Korhonen on kärsinyt ajoittain lyömistä haittaavista selkäkivuista, mutta viime kausi oli kokonaisuudessaan terveyden kannalta erittäin hyvä. Kauden alla olo on fyysisesti varsin hyvä.

”No vähän se selkä meni aluksi jumiin, kun rupesi lyömään palloja ulkona, mutta ainahan siellä jotain vähän kanittaa. Ei kuitenkaan mitään ihmeellisempää. Pikkukremppaa nyt on aina.”

Päivitetty lähtöaika 11.1. kello 10.41

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti