23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Korhonen: "Ihan hyvä huono kierros"

Korhonen jatkaa pelejään Abu Dhabissa viikonloppuna, vaikka piti kierrostaan perjantaina "huonona". Mikko Ilosen tie nousi pystyyn 36 reiän jälkeen.

Mikko Korhosen kauden kuudes kierros golfin Euroopan kiertueella vaati perjantaina 72 lyöntiä (par). Vaikka huipputulosta ei perjantaina nähty, jatkoi Korhonen tsasisen varmoja ja vakuuttavia esityksiään, sillä toistaiseksi nummelalainen ei ole kirjannut yhtään parin ylitystä kauden aikana.

Vaikka puolet pelaajista on edelleen kentällä, on jo selvää, että Korhonen tulee etenemään Abu Dhabi Championshipin kahdelle viimeiselle kierroksella yhteistuloksellaan -4, vaikka menettikin hieman asemiaan perjantaina.

Nummelalainen jakaa kilpailun puolivälissä 38. sijaa.

”Vähän oli vaikeuksia tänään. Birdie-paikat olivat vähissä. Vähän huonoja mittoja löin koko ajan, linjat oli hyviä. Ihan hyvä ”huono” kierros kuitenkin”, Korhonen sanoi.

Päivän aikana Korhonen teki kaksi birdietä ja kaksi bogia.

”Tehot ovat vähän hukassa, rentoutta kaipaan lisää. Koitetaan parantaa viikonloppuna napsu!”

Mikko Ilosen (+2) kohtaloksi koitui karsiutuminen Jatkoonpääsy olisi edellyttänyt häneltä neljä lyöntiä parempaa tulosta.

Torstain aamukierroksensa puolivälissä kilpailua hetken aikaa johtanut (-4) Ilonen menetti mahdollisuutensa perjantaina torstain malliin Abu Dhabi Golf Clubin kentän jälkimmäisellä (10–18) ysillä. Hän pelasi ne molempina päivinä kolme yli parin eli yhteensä kuusi yli. Ulosmeno sujui mallikkaasti, yhteensä -4.

”Ei ole mitään syytä laittaa päätä pensaaseen. Draivaaminen oli parasta antia. Kentällä olin liian usein mailojen välissä, ei ollut tarvittavaa rentoutta ja sujuvuutta. Silti tunne mailanvarressa on positiivinen”, Ilonen sanoi.

”Osuin perjantaina 12 kertaa väylään, viheriöosumia tuli 14. Näillä tilastoilla tulee yleensä paljon parempaa tulosta.”

”Viheriöillä oli vaikeampaa, se koitui kohtalokseni jo torstain hyvän ekan ysin jälkeen. Perjantaina kenttäpelin osalta 75 lyönnin kierros jätti positiivisia fiiliksiä. Viikonloppu treenataan täällä Abu Dhabissa. Qatarin, Dubain ja Malesian kisoilta on lupa odottaa huomattavasti enemmän.”

Abu Dhabi Championshipin kärkeen nousi toistamiseen tuloksen 66 pelannut Martin Kaymer (-12). Espanjan Rafael Cabrera Bello on lyönnin päässä saksalaisesta.

Seuraavassa kolmen pelaajan ryhmässä ovat Englannin Tommy Fleetwood, Irlannin Paul Dunne sekä Thaimaan Kiradech Aphibarnrat. He ovat tilanteessa -10. Avauspäivän jälkeen paalulla ollut Ruotsin Henrik Stenson (-9) tarvitsi toisella kierroksella seitsemän lyöntiä enemmän, ja on kuudetta sijaa jakavien joukossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje