[10][17]

[10][17]

Mikko Iloselle ensimmäinen top 3 -sijoitus 3,5 vuoteen

Ilonen palasi Marokossa näyttävästi kisakentille pitkän tauon jälkeen.

Mikko Ilonen (-6) sijoittui Marokon Rabatissa pelatussa Trophee Hassan II -kilpailussa mainiosti jaetulle kolmannelle tilalle. Hän hävisi turnauksen voiton vieneelle Ranskan Alexander Levylle (-8) kahdella lyönnillä.

Ilonen ei päässyt sunnuntaina aivan kiivaimman voittokamppailun ytimeen, vaikka ero kärkeen pysyi koko ajan maltillisena. Ongelmaksi muodostui toistuvasti liian kauaksi lipusta jääneet lähestymislyönnit, mikä teki birdieputeista muutenkin hankalilla viheriöillä vaikeita.

Lahtelainen teki bogin kolmannella reiällä, minkä hän kuittasi kahdeksannen reiän birdiellä. Tässä vaiheessa toivottua kaasupolkimen painallusta ei nähty, vaikka 11. reiällä tulleen bogin jälkeinen birdie antoi vielä toivoa mielenkiintoisesta loppuhuipennuksesta.

Royal Golf Dar Es Salam -klubin Red Coursella ei juuri tuloksilla juhlita, mikä antoi tasaisen hyvin pelanneelle Levylle työrauhan. Hän oli kierrostaan yhdeksän reiän jälkeen kaksi alle, ja saattoi keskittyä sisääntulossa mahdollisimman virheettömään peliin.

Levy teki päivän toisen boginsa 16. reiällä, mutta iski heti seuraavalla voiton sinetöineen birdien.

Seitsemän viikon tauko teki hyvää, ja tämä viikko osoitti, että olen tehnyt oikeita asioita harjoituksissani.

Ilonen oli vielä viime hetkillä kiinni kakkossijassa, joka meni lopulta birdien bunkkerin kautta 18. reiällä tehneelle Alvaro Quirosille (-7).

Kolmannen sijan Ilosen kanssa jakoivat ruotsalaiset Alexander Björk ja Joakim Lagergren sekä Ilosen lauantaina tekemää kenttäennätystä päätöskierroksella sivunnut Italian Andrea Pavan.

Tapio Pulkkanen tarvitsee mielestään ”terävämpiä teriä” pystyäkseen kamppailemaan kovemmista sijoituksista. Kuva: Getty Images

Nelikko kuittaa viikonvaihteen turnauksesta palkintorahaa 118 750 euroa pelaajaa kohden.

”Vakaa kierros. Todellisuudessa, minulla ei ollut tänään mahdollisuuksia parempaan tulokseen. Pelasin koko viikon erittäin konservatiivisesti, eikä tämä päivä tehnyt siihen poikkeusta. Olen tyytyväinen, että pysyin pelisuunnitelmassani, enkä tehnyt mitään mikä ei tuntunut hyvältä”, Ilonen sanoi Facebook-tilillään.

”Seitsemän viikon tauko teki hyvää, ja tämä viikko osoitti, että olen tehnyt oikeita asioita harjoituksissani. Toivottavasti tähän on hyvä rakentaa. Matka jatkuu huomenna Kiinaan.”

Ilosen kolmas sija oli pitkän kilpailutauon jälkeen kaikkea muuta kuin odotettu. Hän pelasi edellisen kerran helmikuun lopussa Qatarissa, missä sijoitus oli 61:s. Kauden paras saavutus Rabatin turnaukseen lähdettäessä oli Omanin kisan 26. sija.

Ilonen sijoittui viime kaudella kahdesti top 10:een, mutta edellisestä top 3 -sijoituksesta oli ehtinyt vierähtää jo 3,5 vuotta.

Superkaudellaan 2014, Ilonen voitti kaksi kilpailua ja saalisti viisi muuta top 10 -sijoitusta. Sen jälkeen urakäyrä on ollut laskusuuntainen. Hän oli vuonna 2014 maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 37, mutta vuodesta 2015 lähtien rankingsijoitus on pudonnut roimasti ollen ennen Marokon kilpailua 356:s.

Rabatin onnistumista siivitti ainakin osittain hyvä menestyshistoria Trophee Hassan II -turnauksessa, missä hän on sijoittunut kerran aikaisemmin kakkoseksi ja kolmoseksi. Hienolla esityksellään ”kuninkaallisessa” kilpailussa Ilonen, 38, osoitti, että on edelleen varteenotettava vaihtoehto pääkiertuetason turnausten menestyjäksi.

Sunnuntaina 72 lyönnin kierroksellaan kaksi birdieä ja kaksi bogia tehnyt Tapio Pulkkanen (+3) nousi lopulta toiseksi parhaaksi suomalaiseksi.

Mikko Korhonen harmitteli finaalikierroksella hukkaan heittämäänsä hyvää työtä. Kuva: Getty Images

”Selkeästi parasta pitkää lyöntiä tänään. Pallo oli paikoitellen melko hallussa. Putti ei tänään uponnut yhtään, vaikeat griinit oli lukea”, 36. sijaa jakanut ja 17 250 euroa tienannut Pulkkanen sanoi.

Harmittaa todella rankasti, miten voinkin heittää tuolla tavalla hyvän työn hukkaan.

Hän oli varsin tyytyväinen esitykseensä, mutta odottaa itseltään jatkossa hieman terävämpiä otteita.

”Ihan ok kisa taas. Kaikkea ei koneesta saatu irti, mutta hyvällä suunnalla ollaan. Peruspeli on kunnossa, täytyy vain saada terät teroitettua, että pystyy kamppailemaan kovemmista sijoista.”

Ensimmäisen yhdeksän reiän perusteella ei olisi arvannut, että Mikko Korhonen (+4) pelaisi sunnuntaina kisan heikoimman kierroksensa. Hän kyttäsi tosissaan paikkaa top 10:een tehtyään kaksi birdieä viiden ensimmäisen reiän jaksossa, mutta sitten meno tasaantui.

Korhonen oli kierrostaan 12 reiän jälkeen vielä kaksi alle, mutta sisääntulon jälkimmäisestä kolmanneksesta muodostui murheellinen kolmen tuplabogin muodossa. Helsinkiläinen jakoi pettymyksekseen 41. sijan.

”Nämä kisat ratkotaan sunnuntain takaysillä. Nyt ei ihan hermo pitänyt loppuun asti ja tuli melko täydellinen romahdus”, hän sanoi.

”Harmittaa todella rankasti, miten voinkin heittää tuolla tavalla hyvän työn hukkaan. Tästä on opittava ja jatkettava eteenpäin.”

Alexander Levylle, 27, voitto oli viides Euroopan kiertueella. Edellinen tuli lähes vuosi sitten Volvo China Openissa. Hänen osuudekseen palkintopotista muodostui 416 660 euroa.