23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Ilonen haki uutta latausta kauteen Floridasta

Miamin pohjoispuolella viiden viikon ajan leireillyt ja lomaillut Mikko Ilonen starttaa European Tourin kauden ensimmäiseen kisaansa Abu Dhabi Golf Clubilla torstaina kello 05.30 Suomen aikaa.

Mikko Ilonen teki viikonloppuna pitkän matkan Miamista Abu Dhabiin, jossa hän myös edellisvuonna avasi kautensa ollen 22., yhdeksän lyönnin päässä kisan voittaneesta Rickie Fowlerista.

Alkukausi 2016 oli Iloselle ennätyksellisen tasainen, hän oli neljässä ensimmäisessä kilpailussaan sijaluvuilla 12-25 pelaten 16 kierrostaan peräti 35 alle parin.

Tasaisuus oli Ilosella leimallista läpi kauden. Hän oli yhteensä 14 kertaa sijoilla 10-25.  Race to Dubai-listalla nimi löytyi sijalta 58., ansioita kertyi 658 000.

European Tourilla kausi oli neljänneksi paras koko uralla.

Puoli lyöntiä pois kierrosta kohden

”Moni asia meni oikeaan suuntaan, sain pelata rahtusen terveempänä kuin kaudella 2015. Toivottavasti sama trendi jatkuu. Askel kerrallaan mennään kisoissa eteenpäin. Kaikkia pelin osa-alueita pystyn parantamaan. Jos saan kierrostuloksesta keskimäärin puoli lyöntiä pois, sijoitukset listoilla paranevat merkittävästi”, Ilonen ynnäilee.

World Rankingilla Ilonen on ennen viikonloppua 210. Uran paras lukema tällä mittarilla osui syksyyn 2014, jolloin hän oli 37. voitettuaan Englannissa käydyn ET:n reikäpelimestaruuden.

”Floridan leiri oli erittäin onnistunut. Sain harjoitella ja pelata hienoissa olosuhteissa. Bonusta oli sekin, että ruuhkattomilla kentillä kierrokset pelattiin läpi kolmessa tunnissa.”

”Suuria muutoksia tekniikkaan ei ole tehty. Fysiikan treenaamisessa ja lihashuollossa tavoite on tehdä entistä tiiviimpää yhteistyötä Pierre Johanssonin kanssa. Myös lajivalmentaja Timo Rauhalan kanssa kykenemme vielä kiristämään ruuvia, parantamaan harjoittelun tasoa”, Ilonen määrittelee.

Aurinko paistoi kirkkaana Alex Norenin taivaalla läpi loppukauden 2016. Kuva Nedbank Challengesta, josta ruotsalainen kuittasi kauden suurimman voittonsa. Kuva Getty Images

Pelikavereistakin löytyi Floridassa kirittäjiä, nimekkäin näistä oli ET:n syyskauden ykköspelaaja Alex Noren, joka on maailmanlistalla kymmenes.

”Pientä panosta oli tietty, skinit pitävät keskittymistä yllä harjoituskiekallakin. Alex nousi loppukaudesta huippuvireeseen, josta saatiin mallia etenkin rautalyöntien osalta myös Floridassa. Omat suoritukset olivat rangella hyvällä tasolla, kentällä en ollut kuitenkaan vielä  samassa vireessä.”

Ilonen oli mukana myös Amerikan Uutiset-lehden päätoimittajan, koripallolegenda Mikko Koskisen organisoimassa suomalaisten skinikisassa. Villin kortin seniorien miehittämään  tapahtumaan sai myös amatööritähti Santeri Lehesmaa, joka voitti joulun alla suuren junioriturnauksen Doralin Blue Monster-kentällä.

Santeri Lehesmaa löi 15-20 metriä Mikko Ilosta pidempää draivia yhteisellä kierroksella, mutta hävisi lyönneissä luvuin 73-69.

”Oli hieno kokemus päästä Mikon kanssa pelaamaan. Kokemus ja näkemys peliin paistavat läpi kaikesta tekemisestä. Hän ei hätiköi tai sorru nuorten pelaajien tavoin turhiin virheisiin”, skineistä hyvät taskurahat kerännyt Lehesmaa kehui pelikaveriaan.

Ilonen viihtyi perheineen myös arjessa sekä muiden harrastusten parissa. Ohjelmassa oli myös kaksi Florida Panthersien  NHL-peliä, joista jälkimmäistä isännöivät Jussi Jokinen sekä loukkaantuneiden kirjoissa ollut AlexanderBarkov. Tuliaisina oli suomalaistähtien paitojen lisäksi legenda JaromirJagrin signeeraama paita.

Valmis menestymään

Mikko Ilonen pelaa Abu Dhabin kisan jälkeen myös Qatarissa, Dubaissa sekä Malesiassa.

”Kunto tuntuu hyvältä, olen toipumassa hyvin yhdeksän tunnin aikaerosta ja lähden menestymään.”

Abu Dhabissa Ilonen on ollut parhaimmillaan 13. Qatarissa lahtelainen ylsi 2014 kakkoseksi hävittyään uusinnan Sergio Garcialle.  Dubaissa paras sijoitus on viides ( 2014), Malesiassa 12.

”Näiden neljän kisan jälkeen matkustan Lahteen seuraamaan hiihdon MM-kisoja. ET:n lopputalven ja alkukevään ohjelma on hieman risainen, joten valmistautumisaikaa kevät-ja kesäkauteen jää nyt käynnistyvän kisajakson jälkeen monta viikkoa”, Ilonen laskeskelee.

Abu Dhabissa kahdella ensimmäisellä kierroksella peliseurana ovat DarrenFichardt sekä Jaco Van Zyl.

Henrik Stenson valittiin maanantaina  Ruotsin parhaaksi miesurheilijaksi. Kuva: Getty Images.

Suosikkien listalla kovimmat nimet ovat edelliskauden ykkönen Rickie Fowler, major-voittajat Dustin Johnson ja Henrik Stenson sekä Alex Noren.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje