[14][27]

[14][27]

Mikko Ilonen 34:s Marokossa – Edoardo Molinari päätti pitkän korpivaelluksensa

Ilonen oli erityisen tyytyväinen parempia viitteitä osoittaneesta puttipelistään. Vuosikausia varjojen mailla ajelehtinut Edoardo Molinari korjasi ison potin Paul Dunnen nenän edestä ensimmäisellä uusintareiällä.

Mikko Ilonen (par) sijoittui Rabatissa päättyneessä Euroopan kiertueen Trophee Hassan II -kilpailussa 34:nneksi. Lahtelainen pelasi kisan viimeisellä kierroksella avauspäivän tavoin tuloksen 72. Kaksi muuta kierrosta sujuivat 73 ja 75 lyönnillä.

”Viimeinen päivä oli osaltani tiukkaa vääntöä ja taistelua. Alkuvaiheilla peli oli helppoa, lyönnit sujuivat. Ulosmenon lopulla pakka kuitenkin hajosi, kovan päiväpuhteen jälkeen sain kuitenkin tauluun tavoittelemani parin alituksen viimeiselle päivälle”, Ilonen sanoi.

”Neljän päivän esitys oli tasainen. Ilonaiheeksi tuli se, että onnistuin putteri kädessäni aiempia kisoja paremmin. Fiilis viheriöillä oli erinomainen. Tärkeää oli sekin, että tauon jälkeen pääsin kisaamaan viikonloppuna.”

Kärkikaksikko Edoardo Molinari-Paul Dunne (-9) pelasi tasaisessa kilpailussa yhdeksän lyöntiä Ilosta paremman tuloksen. Top 10 -sijoitukseen hänelle jäi matkaa neljä lyöntiä.

Marokon kisa oli Iloselle kauden viides, jatkoonpääsy toinen.  Hän lensi jo sunnuntaina kohden Kiinan Shenzheniä, jossa ET:n seuraava turnaus käynnistyy torstaina.

Shenzhenin kisan jälkeen Ilonen osallistuu Pekingissä pelattavaan Volvo China Openiin, jossa hänellä on Marokon tavoin kolme sijoitusta kärkikymmenikköön – näistä yksi on kakkostila.

Maailmanlistalla sijalle 607 valahtaneen Edoardo Molinarin asemat kohenevat huomattavasti seuraavassa OWGR-päivityksessä. Kuva: Getty Images

Molinari löysi sopivalla hetkellä isomman vaihteen pelissään. Hän iski sunnuntain näyttävällä, mutta kirjavalla kierroksellaan tuloksen 68, ja kiilasi Dunnen seuraksi playoffiin. Molinarille riitti uusinnassa yksi par-tulos kilpailun voittoon, joka oli hänelle ensimmäinen yli 6,5 vuoteen.

Italialainen nousi vuosikymmenen alussa ryminällä golfmaailman tietoisuuteen voittamalla kaudella 2010 kaksi ET:n turnausta vajaan kahden kuukauden sisällä. Nousu pääkiertueelle toteutui automaattisesti kolmen edellisenä vuonna voitetun Challenge Tourin kisan ansiosta.

Molinari pelasi vuoden 2010 syksyllä Euroopan voitokkaassa Ryder Cup -joukkueessa, mutta sen jälkeen lupaavalta näyttänyt tie tähtiin alkoi käydä vähitellen mutkikkaammaksi.

PGA Tourilla pelaavan Francesco Molinarin isoveli ajautui sekä kauden 2015 että 2016 päätteeksi ET:n karsintoihin, mutta onnistui molemmilla kerroilla säilyttämään korttinsa kiertueella. Edoardo väläytteli alkukaudesta merkkejä uudesta tulemisesta, sillä ennen Marokon turnausta hänelle oli tilastoitu kolme top 15 -sijoitusta.

Paul Waring (-8) oli Rabatissa kolmas. Victor Dubuisson ja paras pohjoismaalainen, Tanskan Lasse Jensen, jakoivat neljännen sijan kolme lyöntiä kärjelle hävinneinä.