7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - LPGA Tour

Komulainen, Wikström ja Koivu menestysjahtiin Australian erilaisessa yhteiskilpailussa

Euroopan kiertueen ja LPGA Tourin pelaajat kilpailevat Australiassa ensimmäistä kertaa samanaikaisesti samalla kentällä ja yhtä suurista palkintorahoista.

Noora KomulainenUrsula Wikström ja Kim Koivu osallistuvat torstaina Australian Victoriassa käynnistyvään, hieman poikkeukselliseen kilpailuun.

ISPS Handa Vic Open on maailman ainoa ammattilaisturnaus, missä miesten ja naisten kiertueiden pelaajat kisaavat yhtäaikaisesti samalla kentällä samansuuruisista palkintorahoista.

Ensimmäistä kertaa ET:n kalenterissa oleva kilpailu juontaa juurensa 50-luvulle. Kahdella edellisellä kaudella turnaus kuului myös Ladies European Tourin ohjelmaan, mutta nyt LET:n paikan kilpailussa on täyttänyt LPGA Tour.

LET:n puolelta LPGA Tourin kisaan päässeille Komulaiselle ja Wikströmille kilpailu on toinen tänä vuonna: ensin mainittu oli Arabiemiraateissa pelatussa turnauksessa mukavasti 11:s ja Wikströmkin (18:s) mahtui 20:n joukkoon.

”Ihan hauskaa vaihtelua sekä pelaajille että katsojille, kun naiset ja miehet pelaavat vuororyhmissä”, Komulainen kertoi kisan aattona.

Turnauksessa on hurja määrä osallistujia, mikä myös näkyy ja tuntuu kentän ulkopuolella.

”Kun on 300 pelaajaa samoilla harkka-alueilla, niin ruuhkaa on vähän normaalia enemmän. Miesten lähipeliä on ollut myös kiva seurailla harkkagriineillä, ja koettaa ottaa oppia.”

Wikström kertoi tulleensa kisamaisemiin hyvissä ajoin muutaman Suomessa vietetyn viikon jälkeen.

”Innolla olen menossa testaamaan itseäni pikkaisen normaalia kovempaan seuraan.”

Ottaako Kim Koivu tällä viikolla Australiassa kauden toisen top 10 -sijoituksensa? Kuva: Getty Images

Koivu on pelannut kuluvalla kaudella seitsemän turnausta, joista neljässä on auennut tie jatkokierroksille. Paras saavutus on peräisin marraskuun lopussa käydystä Hongkongin turnauksesta, joka toi yhdeksännen sijan.

Hän osallistui viime viikolla ensimmäistä kertaa Saudi-Arabiassa pelattuun ET:n kilpailuun. St. Laurence Golfin pelaaja oli avauskierroksella tuuliajolla, mutta ryhdistäytyi 80 lyöntiä vaatineen esityksensä jälkeen.

Koivu kuului toisen päivän tuloksellaan 65 kierroksen parhaimmistoon, mutta jäi kuitenkin selvästi cut-rajan taakse. Hyvä lopetus Saudi-Arabian turnauksessa silti todennäköisesti antoi hyviä eväitä tämänviikkoiseen koitokseen. Kahdella ensimmäisellä kierroksella Koivulle seuraa tekee PGA Touriltakin tuttu Robert Allenby.

Victorian kilpailussa on mukana myös PGA Tour of Australasia – ja ALPG-kiertueen pelaajia, minkä vuoksi etenkin miesten kisan osallistumisluettelo on vahvasti australialaisväritteinen

Miesten kilpailun osallistujaluettelo ei ole ET:n parhaasta päästä, mikä antaa Koivulle entistä paremman tilaisuuden kamppailla Victoriassa isosta menestyksestä. Kärkitaisteluun ennustettavia pelaajia ovat muun muassa Aaron Rai, Ryan Fox, Richard McEvoy, Andrew ”Beef” Johnston sekä kotiyleisön suosikit Geoff Ogilvy, Scott Hend ja Marcus Fraser.

Samannimisen naisten kilpailun suurimpia eurooppalaistoivoja ovat Georgia Hall, Charley Hull sekä Pernilla Lindberg.

13th Beach Golf Clubin kahdella kentällä pelattavan kilpailun kokonaispotti on sekä miesten että naisten puolella vajaat miljoona euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje