[14][27]

[14][27]

Kohtalokas soketti Ilosen kiusana Pariisissa

Mikko Ilosen mahdollisuudet päästä Open Championshipiin ovat nyt Scottish Openin varassa. Thongchai Jaidee otti vaivattoman voiton Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa.

Mikko Ilosen (+2) viimeisen kierroksen sisääntulo pudotti hänet niiden neljän pelaajan joukosta, jotka saivat Ranskan avoimista paikan Open Championshipiin.

Ilonen oli kierrostaan yhdeksän reiän jälkeen yhden alle ja taistelemassa kärkisijoituksista. Hänen kohtalokseen koitui kuitenkin triplabogi Le Golf National -kentän 13. reiällä.

”Toinen lyöntini oli soketti, ja pallo päätyi hyvin vaikeaan paikkaan pitkään heinään. Seitsemän kertaa löin ilman penalttia. Ei siinä sen ihmeempää tarvittu”, Ilonen kertasi mustaa hetkeään.

Sisääntulon neljä yli pelanneen Ilosen lopulliseksi sijoitukseksi tuli jaettu 25.

Kolme lyöntiä parempi tulos olisi tuonut sijan 11. ja osallistumisoikeuden kahden viikon päästä pelattavaan Open Championshipiin. Viimeinen mahdollisuus tähän on alkavalla viikolla pelattavissa Skotlannin avoimissa.

”Muuten peli oli varsin tasapainoista, puttien vauhtien kanssa oli hankaluuksia, ei tullut upotuksia. Tämä oli kuitenkin paras sijoitukseni täällä, peli on hyvässä formussa ja seuraavalla viikolla yritetään vielä kerran paikkaa Openiin”, sanoi palkintopotista 34 300 euroa kuitannut Ilonen.

Ranskan avoimet voitti ylivoimaiseen tapaan Ilosen lauantainen pelikaveri Thongchai Jaidee (-11), eroa toiseksi sijoittuneenseen Francesco Molinariin kertyi neljä lyöntiä. RoryMcIlroy (-6) oli kolmas. Lahtelainen kiritti voittajaa kahden ensimmäisen kierroksen ajan myös Matthew Fitzpatrickin voittamassa Nordea Mastersissa.

Ranskan kisa oli Iloselle kauden 14:s. Hän on kolkutellut useasti kärjen kantapäillä, mutta top 10 -sijoituksia ei vielä ole tullut. Seitsemän kertaa hän ollut sijoilla 12-25.

Torstaina käynnistyvässä Scottish Openissa on tarjolla neljä paikkaa kauden kolmanteen majoriin. Tähän turnaukseen osallistuvat suomalaisista Ilosen lisäksi Roope Kakko ja Mikko Korhonen.

Samooja ja Kulokorpi hiipuivat Tanskassa

Kalle Samooja (par) ja Kristian Kulokorpi (+4) eivät saaneet ylläpidettyä hyvää otetta Himmerlandin CT-turnauksen päätöskierroksella. Molemmat pelasivat sunnuntaina kisan heikoimman (75 ja 76) kierroksensa ja putosivat tulosluettelossa selvästi. Samooja oli lopulta 36:s, Kulokorpi sijoittui 20 pykälää alemmas.

Made in Denmark Challenge -turnauksen voitti Bernd Ritthammer (-12). Hollannin Jurrian Van Der Vaart hävisi saksalaiselle yhdellä lyönnillä.