14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Kalle Samooja elementissään – nousi Dubaissa takaisin kärkikamppailuun

Samooja jätti lauantaina pelikaverinsa Sergio Garcian varjoonsa.

Kalle Samooja (-12) jatkoi ET:n kalenteriin kuuluvan Dubai Desert Classicin kolmantena päivänä hienoja otteitaan. Hän pelasi lauantain kierroksella tuloksen 68, ja kiipesi tässä vaiheessa jaetulle neljännelle sijalle.

Tulosluettelossa kymmenen pykälää noussut kiertuetulokas aloitti kierroksensa kahdella peräkkäisellä birdiellä. Tämän jälkeen tuli hieman hankalampi vaihe, ja hän teki vielä etuysin puitteissa kaksi bogia. Sisääntulon alussa nähtiin uusi ryhtiliike, kun Samooja taisteli reikien 10–15 jaksossa neljä birdieä.

Samooja sai lauantain kierroksella seuraa nykygolfin kirkkaimpiin tähtiin kuuluvasta 39-vuotiaasta Sergio Garciasta. Niin ikään tilanteesta kahdeksan alle startannut espanjalainen ei kuitenkaan pysynyt kahdeksan vuotta nuoremman suomalaisen kelkassa. Tulokseen 70 päätynyt Garcia (-10) on parhaillaan 12. sijaa jakavien joukossa.

Kierrostaan 15 reikää pelannut Kim Koivu (-9) mahtuu niukasti 20:n joukkoon.

Mikko Korhonen (-8) käytti kolme birdieä ja yhden bogin sisältäneeseen kierrokseen 70 lyöntiä, ja on sijalla T24.

”Tänään oli ihan ehjä päivä. Tuuli nousee puolen päivän maissa ja se tekee hommasta asteen haastavampaa. Paikkoja oli tänään ihan hyvin. Huomenna täytyy laittaa putit perille”, Korhonen kommentoi.

Tapio Pulkkanen (-6) oli yhden nihkeämmän päivän jälkeen terävämmässä vedossa. 69 lyönnin kierros käsitti mukavasti seitsemän birdieä, joista peräti viisi tuli par-nelosilla. Korttiin merkittiin vastapainoksi myös kahden nopean birdien jälkeen tullut tuplabogi sekä takaysin kaksi bogia.

”Hyvää peliä tänään. Paljon hyviä lähestymisiä ja myös putteja. Chippaaminen ja bunkkeripeli olivat tänään vähän heikkoja, ja niistä tuli bogeja”, hän sanoi.

Pulkkanen on noussut tulosluettelossa 20 sijaa, ja löytyy tällä hetkellä 36. tilalta. Resepti nousun jatkumiseen päätöskierroksella oli yksinkertainen.

”Huomenna täytyy jättää virheet vähemmälle.”

Emirates Golf Clubin kentällä pelattavan kisan kärkipaikkaa jakavat Kiinan Li Haotong ja Espanjan Alvaro Quiros (-14). Heillä on kierrostaan jäljellä 4–5 reikää. Takaysin viimeisen kolmanneksen aloittanut USA:n Bryson De Chambeau (-13) on kolmantena.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje