Valoa tunnelin päässä. Viime aikojen lisääntyneet onnistumiset ovat saaneet usein niin totisen Victor Dubuissonin hymyilemään. Vieressä tyttöystävä Natalia Ampelas. Kuva: Getty Images
European Tour |
9.11.2017

Joko Victor Dubuissonin lama alkaa hellittää?

Mystinen ranskalainen on Sun Cityn ET-turnauksessa lyönnin päässä kärjestä.

Pitkään varjojen mailla ajelehtinut Victor Dubuisson näyttäisi hiljalleen palailevan pitkältä korpivaellukseltaan.

Jo Alfred Dunhill Links Championshipissä (3:s) uutta tulemistaan väläyttänyt 27-vuotias pelaaja löi Nedbank Golf Challengen avauskierroksella tuloksen 68, mikä riittää jaettuun kakkostilaan yhdessä Scott Jamiesonin, Julian Surin ja Branden Gracen kanssa.

Vuosi 2017 on ollut Dubuissonilta todellista tervanjuontia. Hän sijoittui keväällä Trophee Hassan II -turnauksessa toiseksi, mutta mainitun Skotlannin kolmen kentän kisan kolmossijan ohella hän ei ole saavuttanut muita top 10 -sijoituksia.

Tämän vuoden turnauksissa erakoksikin mainittu Dubuisson on karsiutunut tai jättänyt lystin sikseen yhdeksän kertaa. Turkissa viime sunnuntaina 35. sijoittunut ranskalainen tulee tällä viikolla pelanneeksi vasta toisen kerran kaksi peräkkäistä kilpailuaan maaliin saakka, jos hän pysyttelee kentällä kolmen seuraavan kierroksen ajan.

Dubuisson nousi suuren golfyleisön tietoisuuteen voittamalla Turkish Airlines Openin vuonna 2013. Aivan puskista hän ei sentään parrasvaloihin noussut, sillä ennen kyseistä marraskuista voittoa pelaajan plakkarissa oli jo kolme kolmostilaa ja kolme muuta top 10 -sijoitusta samalta kaudelta.

Seuraavana vuonna voittotili jäi avaamatta, mutta vakuuttavat otteet toivat neljä kakkostilaa ja yhteensä kahdeksan top 10 -sijoitusta, joista kaksi tuli major-turnauksista.

Dubuisson esitti alkukaudesta 2014 yhdessä Jason Dayn kanssa tämän vuosikymmenen kenties mielenkiintoisimman reikäpeliottelun, kun kaksikko taisteli WGC-sarjan Match Play -turnauksen finaalin voitosta. Kamppailu ratkesi australialaisen eduksi lopulta vasta viidennellä jatkoreiällä.

Victor Dubuissonin peli on ollut tällä kaudella enimmäkseen kuin pakkopaidassa rimpuilua. Kuva: Getty Images

Syksyn Ryder Cupissa pelannut Dubuisson oli noussut saman vuoden lopulla maailmanlistalla jo 17. sijalle, ja Yhdysvaltain kiertueella tienatut 670 000 dollaria riittivät PGA Tourin korttiin. Vuonna 2015 tuli uran toinen ja toistaiseksi viimeisin ET-voitto – jälleen Turkish Airlines Openissa.

USA:ssa kausi ei sujunut yhtä hyvin. Kilpailukalenterinsa ET:n ja PGA Tourin kisoilla täyttänyt Dubuisson selvitti ”jenkkitourilla” cutin vain neljästi kaikkiaan kymmenessä pelaamassaan kilpailussa, ja menetti korttinsa.

Viime vuonna hän kokosi kolme top 10 -sijoitusta, mutta valahti vuodenvaihteessa maailmanlistalla 79:nneksi. Lasku jatkui jyrkkänä pitkin meneillään olevaa vuotta, ja British Mastersin päätteeksi Dubuisson pysyi enää niukasti 200:n joukossa OWGR-listalla.

Nedbank Golf Challengeen Cannesissa syntynyt pelaaja lähti rankingsijalta 152. Hyvä sijoitus Skotlannissa pelasti hänen korttinsa ET:lle ensi kaudeksi, ja tuoreella Race to Dubai -listalla hän on 73:ntena. Pääsy Dubain finaaliturnaukseen edellyttää kuitenkin vahvaa esitystä loppuun saakka Sun Cityssä.

Gary Playerin isännöimän kilpailun johdossa on jämäkkää kautta pelaava Itävallan Bernd Wiesberger (67). Pohjoismaalaisista kymmenen joukkoon mahtuvat kisan voittoa puolustava Ruotsin Alexander Norén (69) sekä Tanskan Lucas Bjerregaard (70).

Kommentit

Dubuisson on niin persoonallinen ja sympaattinen pelaaja, että todella toivoisi hänen taas pärjäävän – ensi vuonna Pariisin Ryder Cup on hyvä tavoite!

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.