Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Joko kurssi kääntyy? – Koivu ja Samooja menestysjahtiin Nairobissa

Suomalaisten ruuti on ollut ET:llä hieman kosteaa. Kenian avoimet tarjoavat hyvän mahdollisuuden tilanteen korjaamiseksi.

Kalle Samooja ja Kim Koivu ovat torstaina Nairobissa alkavan Euroopan kiertueen turnauksen suomalaisosallistujat. Kyseessä on Magical Kenya Open -kilpailu, joka kuului 27 edellistä vuotta Challenge Tourin ohjelmaan.

Koivu on vastannut suomalaisten kovimmasta saavutuksesta meneillään olevalla kaudella. Hän on Hongkongin kisan yhdeksännen sijan turvin kotimaisista pelaajista korkeimmalla (88:s) Race to Dubai -listalla, mutta esitykset tämän vuoden puolella pelatuissa turnauksissa ovat olleet hienoinen pettymys.

Helsinkiläinen on pelannut tammikuusta lähtien seitsemän kilpailua, ja päässyt kolmesti jatkoon. Näissä paras sijoitus on Dubaissa 1,5 kuukautta sitten pelatun turnauksen 38:s tila.

Samooja on tilastoinut kaudella 2019 kolme kisaa Koivua vähemmän. Jatkopaikka on irronnut kolme kertaa, viimeksi edellisviikolla Qatarissa, missä hän sijoittui jälkimmäistä 14 pykälää korkeammalle, sijalle 48.

Kiertuetulokkaan kauden tähän asti näyttävin suoritus on peräisin Dubain kilpailusta, missä 16. sija tuotti hänelle lähes 38 000 euron tienestit. Tämä on myös suomalaispelaajien suurin yksittäinen palkintosumma kaudella 2019.

Kenian turnaus ei ole houkutellut Nairobiin kiertueen nimekkäämpää kaartia, joten palkintoarvoltaan 1,1 miljoonan euron kisa on mitä osuvin paikka iskeä kiinni menestykseen. Sitä suomalaisten ohella tällä viikolla tavoittelevat muun muassa kaudella 2018 kaksi turnausta voittanut Shubhankar Sharma, ET:n lupaavimpiin pelaajiin kuuluva Renato Paratore sekä sunnuntaina Qatarissa ykköseksi noussut Justin Harding.

Nairobin kisaan villin kortin saanut Hosung Choi lyö palloa omituisella tavalla. Tulosta kuitenkin syntyy. Kuva: Getty Images

Kilpailun seuratuimpiin pelaajiin kuuluu myös Hosung Choi, joka on tullut tunnetuksi lähinnä poikkeuksellisen lyöntitekniikkansa vuoksi. Vaikka kisaan villin kortin saanut Choi on kerännyt suuren yleisön huomion muiden kuin pelillisten taitojensa avulla, on hän osoittanut olevansa kova kilpailija.

Korealainen on maailmanlistalla parhaillaan sijalla 209, tärkeimpien meriittien tultua Aasiassa käydyistä turnauksista. Choin plakkarissa on tältä vuosikymmeneltä kolme voittoa, joista kaksi on peräisin Japanin ja yksi Korean kiertueelta.

Vuonna 1937 avatulla kisa-areenalla Karen Country Clubilla (par 71) on pituutta 6329 metriä. Kenttää uudistettiin neljä vuotta sitten David Jonesin suunnitelmien mukaan, ja samalla viheriöiden ruoholaji vaihdettiin Bermudasta rölliin.

Suomalaisten lähtöajat (Suomen aikaa) Magical Kenya Openin avauskierroksella:

6.50 Christofer Blomstrand SWE – Kalle Samooja FIN – Nick McCarthy ENG
11.40 Pedro Figueiredo POR – Liam Johnston SCO – Kim Koivu FIN

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje