[14][27]

[14][27]

Ilonen: ”Rouva Fortuna ei ollut missään vaiheessa puolellani”

Mikko Ilosen peli jumittui pahasti hienon avauspäivän jälkeen Skotlannin avoimessa mestaruusturnauksessa. Rafael Cabrera Bello vei voiton dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Avauspäivän loistavan tuloksen (65) myötä Scottish Open -turnausta kahdella lyönnillä johtanut Mikko Ilonen hiipui kolmen seuraavan kierroksen (74–77–76) päätteeksi kauas kärkisijoista.

Vielä ennen sunnuntaita hänellä oli langanohut mahdollisuus nousta jopa kärkikymmenikköön sekä saada tämän myötä paikka Open Championshipiin. Käteen jäi lopulta vaatimaton 58. sija, joka tuotti Iloselle 17 746 euron ansiot.

Lauantain tavoin Ilosen pelistä puuttui terävyys. Bogeja kertyi neljä, birdietili jäi osoittamaan Dundonald Links -kentällä nollaa toisena perättäisenä päivänä.

”Niin, tein yhteensä yhden birkun kolmeen viimeiseen päivään. Jonkinlainen henkilökohtainen ennätys sekin on. Erittäin huonolla prosentilla upotin puttejani. Rouva Fortuna ei ollut missään vaiheessa puolellani”, Ilonen sanoi.

”Sunnuntaina pelasin mainiosti takaysin saamatta mitään sisään. Tällä tasolla jää jalkoihin, jollei lähipeli ole toimivaa. Viikon anti oli kuitenkin se, että kyllä se peli sieltä jo hieman pilkottelee”, hän muistutti.

Alkavalla viikolla pelattava kauden kolmas major-turnaus jää Iloselta toisen kerran peräkkäin väliin.

”Uskon pelaavani seuraavaksi Saksan osakilpailun (27.–30.7.). Elokuussa ohjelmassa on ainakin Paul Lawrien isännöimä reikäpelikisa, syyskuussa Sveitsin Crans Montanassa pelattava Omega Masters (7.–10.9).”

Scottish Openin voitto meni dramaattisten vaiheiden jälkeen Rafael Cabrera Bellolle, kun kisan suurin yllättäjä Callum Shinkwin ei pystynyt hyödyntämään isoa mahdollisuuttaan 18. reiällä. Shinkwinille olisi riittänyt finaalikierroksen viimeisellä par-tulos mestaruuteen, mutta ratkaiseva putti jäi hyvältä upotusetäisyydeltä niukasti lyhyeksi. Kaksikko lähti uusintaan tasatilanteessa -13.

Voittaminen on ollut aina vaikeata maailmanlistalla 17:nneksi nousseelle Rafael Cabrera Bellolle. Aukesiko ketsuppipullo Scottish Openissa? Kuva: Getty Images

Cabrera-Bello käänsi pelin edukseen ensimmäisellä play off -reiällä tekemällään birdiellä Shinkwinin jätettyä samalla viheriöllä toistamiseen kohtalokkaan putin lyhyeksi puolen tunnin sisällä.

Matthieu Pavon (-10) oli turnauksessa kolmas ja Søren Kjeldsen (-7) parhaana pohjoismaalaisena yhdeksäs.

Cabrera Bello, 33, ei ole osoittautunut uransa aikana voittokoneeksi, vaikka on ollut viime vuosina lukuisia kertoja mukana turnausten voittokamppailuissa. Scottish Open oli hänen ensimmäinen voittonsa lähes 5,5 vuoteen. Kaksi muuta ovat peräisin Itävallasta (2009) ja Dubaista (2012).

Turnauksessa oli jaossa vielä kolmelle parhaalle top 10:een sijoittuneelle pelaajalle paikka torstaina alkavaan Open Championshipiin. Ne menivät Shinkwinille, Pavonille ja neljännen sijan jakaneelle Andrew Dodtille.

Shinkwin sai myös viime vuonna paikan Openiin ”exemptionin” kautta sijoittumalla Ranskan avoimissa yhdeksänneksi. Pavonille ja Dodtille kyseessä on ensimmäinen osallistuminen major-turnaukseen.

Pavon nousi täksi kaudeksi ET:lle Challenge Tourin kautta, ja on yltänyt jo kahteen (kolmas Portugalissa ja kuudes Ruotsissa) top 10 -sijoitukseen. Kaksi kisaa ET:llä voittanut Dodt päätyi Skotlannissa tasatulokseen Anthony Wallin kanssa, mutta jälkimmäisen haaveet Open Championshipistä kaatuivat heikompaan maailmanlista sijoitukseen.