Mainio kilpailija Rafael Cabrera Bello ei ole karsiutunut tänä vuonna yhdessäkään turnauksessa. Kuva: Getty Images
European Tour |
6.12.2016

Hong Kong Open käyntiin Cabrera Bellon tahdissa – Ilonen vetäytyi kisasta alkulämmittelyssä

Maailmanlistan 33:nnen suoritukset ovat kilpailusta toiseen vahvoja, vain voittamisen vaikeus on vaivannut jo pitkään.

Rafael Cabrera Bello oli ensimmäisen päivän ykkösnimi Fanglingissa käynnistyneessä Hong Kong Openissa. Tulos 64 (-6) vei hänet kilpailun kärkipaikalle lyönnin erolla Ranskan Sebastien Grosiin.

11. tiiltä urakkansa aloittaneen espanjalaisen kierros ei olisi voinut päättyä näyttävämmin, kun hän sivalsi viimeisellä reiällä (10.) pallonsa väylältä kuppiin ja kirjasi eaglen.

”Se tuntui hienolta. Mitta-arvio onnistui täydellisesti, ja lyönti oli todella hyvä. En ole koskaan ennen päättänyt kierrosta tuolla tavalla”, Cabrera Bello kuvaili tunnelmiaan.

Pelasin tänään fiksusti, ja tein erittäin vähän virheitä. Osuin jokaiselle viheriölle, enkä joutunut avauksissa vaikeuksiin. Säilytin kontrollin läpi kierroksen, ja myös puttipeli sujui mallikkaasti. – Rafael Cabrera Bello

Cabrera Bello on pelannut tänä vuonna erinomaisesti, vaikka ei ole pystynyt kartuttamaan voittotiliään sitten helmikuun 2012. Plakkarista löytyy viisi top 5 -sijoitusta, jotka siivittivät hänet Race to Dubai -listalla kahdeksanneksi. Hyvät esitykset poikivat Gran Canarialla asuvalle pelaajalle paikan myös syksyllä käytyyn Ryder Cupiin.

Cabrera Bellon ja Grosin takana on tasaista, sillä peräti kymmenen pelaajaa jakaa kolmatta sijaa tuloksellaan 66. Tästä joukosta löytyvät muun muassa Peter Uihlein, Benjamin Hebert ja Tommy Fleetwood.

Pohjoismaalaisista parhaana on 13. sijaa jakava Ruotsin Jens Fahrbring (67).

Ilonen vetäytyi Hong Kongin turnauksesta

Mikko Ilosen vointi ei edellyttänyt tällä viikolla pelaamista Fanlingin kisassa. Kuva: Getty Images

Mikko Ilosen vointi ei edellyttänyt tällä viikolla pelaamista Fanlingin kisassa. Kuva: Getty Images

Mikko Ilosen oli määrä startata kilpailun avauskierrokselle kello 6.20 Suomen aikaa yhdessä Pablo Larrazabalin ja Pavit Tangkamolprasertin kanssa, mutta ryhmän kolmanneksi jäseneksi ykköstiille saapui ensimmäisellä varasijalla ollut Jens Fahrbring.

Päätin heikosta olosta huolimatta lähteä tekemään lämmittelyt ja testaamaan, toimiiko kroppa pelin edellyttämällä tavalla. Otettuani mailan käteen rangella tunsin, että neliveto tekemisestä puuttui. Ei ollut mahdollisuuksia lähteä kisaamaan. – Mikko Ilonen

Ilonen lentää nyt Suomeen ja osallistuu tiistaina Suomen PGA:n gaalaan. Tämän jälkeen hän matkustaa Floridaan viiden viiden viikon harjoitusleirille.

Kalenterivuoden 2017 ensimmäiset kilpailunsa hän pelaa perättäisinä viikonloppuina tammi-helmikuussa Abu Dhabissa, Qatarissa sekä Dubaissa.

Ilosen poisjäänti ei tullut yllätyksenä, sillä hän kärsi vatsataudista ja aikaeron aiheuttamasta unettomuudesta ennen turnausta.

”En ole nukkunut lainkaan kahtena edellisenä yönä. Koskaan aiemmin ei itään matkustaminen ole ollut minulle näin vaikeaa. Melkoisen kukkuu-olo tässä harjoituspäivien aikaan on ollut”, hän sanoi keskiviikkona.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti