Tapio Pulkkanen teki viime kaudella suomalaista kilpagolfin historiaa Challenge Tourilla. Kuva: Getty Images
European Tour |
4.1.2018

European Tour nosti Tapio Pulkkasen kauden suurimmaksi lupaukseksi

Tapio Pulkkanen on korvamerkitty mies Euroopan kiertueella paitsi Challenge Tourin voittonsa ja Joburg Openin kolmannen sijansa myös vahvan brändinsä ansiosta.

Euroopan kiertue on listannut sivustollaan viisi kaikkein lupaavimmaksi ja kiinnostavimmaksi arvioimaansa pelaajaa. ET kehottaa kilpagolfin ystäviä painamaan nämä nimet mieleensä, sillä arvioi heissä olevan tavallista enemmän potentiaalia.

Listan viidenneksi on nostettu Ruotsin Alexander Björk, 27. Nelossija menee Kanadan piskuiselle Austin Connellylle, 21. Palkintopallisijoille on kelpuutettu kaksi englantilaista, kolmanneksi Alfie Plant, 25 ja toiseksi Sam Horsfield, 21.

Engelsmannit joutuvat kuitenkin väistymään listan ykkösen, Suomen Tapio Pulkkasen tieltä. ET muistuttaa kuvauksessaan Pulkkasen kovasta draivipotentiaalista ja hehkuttaa syystäkin Pulkkasen kolmossijaa kauden 2018 neljässä kilpailussa Joburg Openissa joulukuussa.

”Julian Surin ja Dylan Fritellin menestyminen European Tourilla antoi itsellenikin itseluottamusta, mutta jokainen pelaaja kulkee omaa polkuaan. Minä pidän kiinni niistä asioista, jotka ovat kohdallani toimineet tähänkin asti”, Pulkkanen kommentoi ET:n jutussa.

”Ensimäinen tavoitteeni on pystyä säilyttämään pelioikeuteni, mutta haluan myös voittaa Euroopan kiertueella. Joko ensimmäisellä tai toisella kaudellani, katsotaan nyt, miten homma lähtee rullaamaan. Odotan tulevaa innolla!”

Luonnollinen brändi

Pitkälyöntisyys, vieläpä rennon letkeällä ja sujuvalla svingillä, ja omalaatuinen sekä huomiota herättävä hattutyyli ovat tehneet Tapio Pulkkasesta jonkinlaisen kulttipelaajan lyhyessä ajassa. Euroopan kiertueen Joburg Openissa selostajat hehkuttivat suomalaista tauotta ja nyt sama meno näyttää jatkuvan kirjoitetun sanan muodossa.  Ecco Tourilla ”olkihattumies” huomioitiin laajasti jo kaudella 2015 hänen voittaessaan kiertueen rahalistan. ”Gimme some Pulkkanen” paidat olivat hetken aikaa jonkinmoinen myyntihitti.

Kiinnostuksen takuuna toimii tietenkin vain pelillinen taso ja kilpailumenestys. Ne yksin eivät kuitenkaan riitä herättämään erityisen laajaa kiinnostusta, jos pelaajan persoonassa tai brändissä ei ole mitään, mikä nostaisi hänet esille harmaasta massasta. Maailmassa on lukuisia tasokkaita golfareita, mutta vain osa heistä kiinnostaa poikkeuksellisella tavalla.

Pulkkanen kiinnostaa. Hänen brändinsä on vahva, ja mikä hienointa, se syntyy pakottamatta. Laskelmointia tai epäaitoutta pelaajan olemuksesta ei löydä suurennuslasillakaan. Ehkä suomalaisessa, sittenkin hieman jäyhässä perusolemuksessa edelleen on jotain poikkeuksellisen kiinnostavaa ei-suomalaisten silmissä. Kimi Räikkösen jurosta suomalaisuudesta syntyi lyhyessä ajassa vahva brändi ja Pulkkasen kohdalla on havaittavissa sama ilmiö, toki maltillisemmassa mitaakaavassa.

Niin tai näin, Pulkkanen tuntuu saavan osakseen kaiken ansaitsemansa huomion. Pelaajan itsensä, mutta myös Suomi-golfin kannalta tilanne on herkullinen. Menestys luo kiinnostusta, joka saattaa hyötyttää koko lajin kehitystä. Nyt ollaan oikealla tiellä. Pulkkasen on turha ottaa tilanteesta turhia paineita. Tähänkin asti on riittänyt, että hän on vain oma itsensä ja antaa tekojen puhua puolestaan. Se riittää kyllä jatkossakin.

Kommentit

En muista koska olisi ollut näin pitkältä tuntuva odotus ET:n kauden alkuun. Menestystä kaikille, muistetaan kannustaa myös silloin, kun huipputulosta ei tule.
Kaikki kunnia Räikköselle ajotaidoista, mutta Pulkkanen ei onneksi ole jöröjukka äreä tuppisuu suomalainen vaan kaveri, kuten myös Korhonen, joka osaa olla luonnollinen, käyttäytyä huonoinakin hetkinä positiivisesti ja toimia ja keskustella sujuvasti kaikkien kanssa.
Siinä on suomalainen brändi, josta voi olla ylpeä.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.