26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Eurooppa kiilasi USA:n edelle Gleneaglesissa

Eurooppa laittoi nelinpeleissä ison vaihteen päälle. Kuva: Getty Images

Euroopan joukkue tuli Ryder Cupissa perjantain nelinpeleihin uudella ilmeellä korjaten jaossa olleet pisteet numeroin 3,5-0,5. Näin sillä on kahden pisteen johto avauspäivän otteluiden jälkeen. Kotijoukkueen pisterohmut olivat Justin Rose ja Henrik Stenson, jotka voittivat päivän molemmat ottelunsa; ensin nelipallossa Bubba Watsonin ja Webb Simpsonin, ja nelinpelissä kaksikon Hunter Mahan-Zach Johnson.

Rory McIlroy ja Sergio Garcia kärsivät kirvelevän tappion nelipallossa Phil Mickelsonille ja Keegan Bradleylle, mutta saivat balsamia haavoilleen nousemalla viimeisellä reiällä tasoihin nelinpelissä Rickie Fowleria ja debytantti Jimmy Walkeria vastaan.

Lee Westwood ja Jamie Donaldson toivat iltapäivän ensimmäisen nelinpelivoiton (2 up) parista Jim Furyk-Matt Kuchar. Päivän viimeisessä kentällä olleessa ottelussa Graeme McDowell ja Victor Dubuisson päättivät Mickelsonin ja Bradleyn neljän ottelun voittoputken 3/2-voitollaan.

Vertailun vuoksi, Eurooppa oli Medinahin voittoisassa turnauksessa avauspäivän jälkeen 3-5-tappiolla.

Graeme McDowell (vas.) ja Victor Dubuisson eivät antaneet armoa vastustajilleen. Kuva: Getty Images

Graeme McDowell (vas.) ja Victor Dubuisson eivät antaneet armoa vastustajilleen. Kuva: Getty Images

”Tuntuu hienolta. Kapteeni uskoo tiukasti minuun ja Henrikiin (Stenson) laitettuaan meidät ensimmäisenä kentälle tänä aamuna”, Rose sanoi. ”Olimme mielestäni todella vahvoja tänään.”

McIlroy ja Garcia näyttivät pitkään ottavan toisen kerran selkäänsä oltuaan vielä 16. reiän jälkeen otteluaan 2 down. Maailmanlistan ykkönen ja kolmonen ryhdistäytyivät kreivin hetkellä, ja käänsivät lopun kahdella birdiellään pelin tasoihin.

”Olemme pelanneet kaksi todella kovaa matsia, ja ainakin saimme puoli pistettä kokoon”, McIlroy sanoi. ”Me tarvitsimme sitä (tasapeliä). Halusimme nousta viimeisellä tasoihin, ja Sergio esitti päivän lyönnin.”

Mainitsemallaan lyönnillä McIlroy viittasi Garcian toiseen lyöntiin 18. reiällä, jonka oikealla puolella olleesta raffista espanjalainen täräytti pallon upeasti toisella perille. Kun Fowler ei saanut birdieputtia sisään, riitti McIlroylle ja Garcialle kaksi puttia reikävoittoon.

<a href=Rory McIlroyn otteisiin jäi parantamisen varaa seuraaville pelipäiville. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/09/14092622534401.jpg" width="505">

Rory McIlroyn otteisiin jäi parantamisen varaa seuraaville pelipäiville. Kuva: Getty Images

Tältä parivaljakolta moni odotti silti enemmän avauspäivänä. McIlroy ei erityisesti vakuuttanut, kuten ei myöskään Mr. Ryder Cupiksi ristitty Ian Poulter, joka oli aamun nelipallo-ottelussaan pahasti ruosteessa.

Furyk ja Kuchar (vs. Donaldson/Westwood) veivät ottelua hienoisessa johdossa viidennelle reiälle asti, kunnes peli kääntyi lopullisesti eurooppalaisille. Maaliin tultuaan Donaldson ja Westwood näyttivät nauttivan Ryder Cupin upeasta tunnelmasta yhtä paljon kuin kävellessään ykköstiille.

”Ykköstiillä tuntuu kuin olisi major-turnauksen play offissa. Tuntuu siltä kuin yhdellä reiällä olisi 20 000 katsojaa. Ihan uskomatonta. Mahtava turnaus pelata”, Donaldson sanoi.

McDowell ja Dubuisson tasasivat ykkösen Mickelsonia ja Bradleyta vastaan. Seuraavalla reiällä vilkku oli jo päällä, eivätkä jenkit nousseet tämän jälkeen kertaakaan uhittelemaan tasapainoisen kaksikon kannoille.

Tulokset:

Jamie Donaldson/Lee Westwood vs. Jim Furyk/Matt Kuchar, 2 up EUR

Justin Rose/Henrik Stenson vs. Hunter Mahan/Zach Johnson, 2/1 EUR

Rory McIlroy/Sergio Garcia vs. Jimmy Walker/Rickie Fowler, tasan

Victor Dubuisson/Graeme McDowell vs. Phil Mickelson/Keegan Bradley, 3/2 EUR

Tilanne avauspäivän jälkeen: Eurooppa-USA 5-3

Lauantain nelipallo-ottelujen parit:

Justin Rose/Henrik Stenson vs. Bubba Watson/Matt Kuchar – klo 9.35

Jamie Donaldson/Lee Westwood vs. Jim Furyk/Hunter Mahan – klo 9.50

Thomas Björn/Martin Kaymer vs. Jordan Spieth/Patrick Reed – klo 10.05

Rory McIlroy/Ian Poulter vs. Jimmy Walker/Rickie Fowler – klo 10.20

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)