[6][5]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Erkko Trophy pokaaliin tuoreet mestarit

Linda Henrikson lunasti paikkansa Finnair Mastersiin.

Linda Henrikson lunasti paikkansa Finnair Mastersiin.Suomalaisodotukset viimeiseen päivään lähdettäessä olívat korkealla molempien sarjojen osalta. Miehissä kärjestä starttasi Mikael Salminen ja naisissa Linda Henrikson. Kilpailun päätöspäivään kärkiasemista lähtenyt Linda Henriksson kesti paineet, pelasi tänään tuloksen 75 lyöntiä ja vei ykköstilan lyönnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Elina Nummenpäähän. Eilen ampiaisen hyökkäyksen uhriksi joutunut Nummenpää pelasi kierroksensa hieman huonovointisena ja alavireisesti, mutta tänään hänen kierrostuloksensa (71 lyöntiä) oli yksi päivän parhaista suorituksista naisten sarjassa. Linda Henrikssonin peli oikutteli tänään hieman kierroksen alussa. ”Ensimmäiset kuusi väylää kun sain pelattua alta pois, niin homma alkoi toimia vähän paremmin. 17. väylällä onnistuin tekemään birdien ja viimeisellä sitten jo vähän varmistelin”, kertasi Virpiniemi Golfia edustava Henriksson päivän tapahtumia. ”Tämä oli ensimmäinen voittoni tällä kaudella ja isoin kisa, minkä olen onnistunut voittamaan koko urallani. Voitto tuntuu siis aivan mahtavalta”, hymyili onnellinen voittaja. Tunnelmaa ei varmasti ainakaan latista se, että Erkon voiton myötä Henriksson pääsee mukaan 27. – 29.8. Talissa pelattavaan Finnair Mastersiin, joka on osa naisten Euroopan kiertuetta. Miesten kisasta muodostui tiukka taistelu Miesten puolella kärjen tuntumassa koko viikon pelannut Tanskan Joachim Hansen joutui kilpailun päätteeksi tiukoille. Tanskalainen töpeksi viimeisen väylän lähestymisessään ja kirjautti tuloskorttiinsa bogin. Kun Italian Niccolo Quintarelli päätti oman kierroksensa birdieen, siirtyi kilpailun ratkaisu uusintarei’ille. Hansenin hermo piti paremmin ja hän vei voiton ensimmäisen uusintaväylän birdiellään. Voimasuhteet siis säilyivät samoina kuin viime viikolla, kun sekä EM-areenalla että Erkossa saatiin tanskalainen voittaja ja italialainen kakkonen. Hansen itse sijoittui Vanajanlinnassa 15. sijalle. Quintarelli puolestaan vaihtoi paikkaa maan miehensä Andrea Pavanin kanssa. Pavan sijoittui viime viikolla toiseksi Quintarellin ollessa jaetulla 9. sijalla. Tällä viikolla osat vaihtuivat ja ennakkosuosikkina Erkkoon lähtenyt Pavan jätettiin yhdeksänneksi. Pulkkanen jälleen paras suomalainen Hansen ensimmäinen tanskalaisvoittaja Erkko Trophyssa. ”Oli täydelliset kaksi viikko suomessa. Pelasin hyvin EM-kisoissa, joten tähän kisaan lähdettäessä aavistelin, että varmasti voisin päästä viiden parhaan joukkoon. Voitto oli hyvää plussaa”, rauhallisesti voittonsa ottanut juutti totesi. Viime viikolla Vanajanlinnassa pelatuissa miesten henkilökohtaisissa EM-kilpailuissa parhaasta suomalaissuorituksesta vastannut Tapio Pulkkanen nappasi saman tittelin myös Erkossa. Aikaisemmin viikolla parhaan suomalaisen tittelissä olivat tiukasti kiinni niin Henri Satama kuin kärkiasemista päätöspäivään startannut Mikael Salminenkin, joista kumpikaan ei pystynyt vastaamaan Pulkkasen päätöspäivän nousuun. Pulkkanen paransi suoritustaan päivä päivältä pelaten kierrostulokset 72, 69 ja 67. ”Tänään sain vihdoin putterinkin lämpöiseksi”, kommentoi muuten koko viikon ajan hyvin lyönyt Kymen Golfia edustava nuorukainen. ”Eihän tähän nyt kokonaisuudessaan voi ihan tyytyväinen olla, kun lopullinen sijoitus jäi viime vuotista huonommaksi sekä EM-kisoissa että Erkko Trophyssa.” Pulkkasen lopputulos tällä viikolla oli -4, mikä oikeutti kilpailussa kolmanteen sijaan. Nikke Tyry