Enteileekö vanha sanonta hyvää? – Rahm ulkona jatkokierroksilta - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Enteileekö vanha sanonta hyvää? – Rahm ulkona jatkokierroksilta

Putit eivät totelleet Jon Rahmia Fortinet Championshipissä toivotulla tavalla. Kuva: Getty Images

Karsiutumiset ovat yleensä luotettavasti pelaavan Jon Rahmin kohdalla harvinaisia.

Huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa. Tämän vanhan sanonnan Jon Rahm toivoo pitävän paikkansa valmistautuessaan ensi viikon perjantaina käynnistyvään Ryder Cupiin. Haasteottelun alla pelattu PGA Tourin avauskilpailu Fortinet Championship johti hänen osaltaan karsiutumiseen, espanjalaisen jäätyä kahden lyönnin päähän -3:n kohdalle asettuneesta cut-rajasta.

Maailmanlistan ykkösen lähtökohdat Kalifornian Napassa käytävään turnaukseen eivät olleet parhaat mahdolliset. Rahm joutui jättämään keskiviikon pro am -kierroksen väliin vatsasairauden vuoksi, mutta tätä hän ei laittanut karsiutumisen piikkiin.

”Saan nyt pari ylimääräistä päivää aikaa levätä ja selvittää, mitä svingilleni kuuluu. Teknisesti siinä ei pitäisi olla mitään isompaa”, hän sanoi.

Rahm sai kahden päivän aikana tehtyä vain viisi birdieä. Väyläosumatilasto osoitti lukemaa 11/28 ja hän oli yksi häntäpään valvojista strokes gained: putting -tilastossa.

Hän arveli, että myös kovilla ja nopeilla pinnoilla oli osuutensa epävireyteen.

”Väylille on vaikea osua. Jäi sellainen tunne, että jotkut avaukset olisivat ansainneet pysyä fairwaylla. Valitettava alku kaudelle, ja varmasti pari huonointa kierrosta pitkään aikaan. Mutta se on mitä on.”

Rahmilla ei liiemmin ole tapana karsiutua kilpailuissa. Edellinen tuli toukokuussa Wells Fargo Championshipissä. Sen jälkeen on mentävä kesäkuulle 2020, kun hänen pelinsä jäivät kahteen kierrokseen pitkän koronatauon jälkeen käydyssä Charles Schwab Challengessa.

Silverado Resortin kentällä pelattavan turnauksen johtoon siirtyi Maverick McNealy (-12), joka jakoi perjantaina kisan toistaiseksi kovinta tulosta, 64, kahden lyönnin päässä kärkkyvän Beau Hosslerin ja top 10:een nousseen, ET:ltä tutun David Lipskyn kanssa. Tokion olympiaturnauksessa pronssimitalista uusinut Mito Pereira on Hosslerin tavoin tilanteessa -10.

Sekä Pereira että Lipsky ovat kiertuetulokkaita.

Skotlannin Russell Knox (-8) on parhaana eurooppalaisena jaetulla seitsemännellä sijalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje