Ennakkosuosikki Jon Rahm jyräsi toiseen mestaruuteensa Irish Openissa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ennakkosuosikki Jon Rahm jyräsi toiseen mestaruuteensa Irish Openissa

Jon Rahm näytti aistivan jo 18. viheriön tuuletusten perusteella, että hyvin kävi. Kuva: Getty Images

Rahm saavutti ensimmäisenä pelaajana kolme ykköstilaa Euroopan kiertueen Rolex-sarjan kilpailuissa.

Jon Rahm (-16) teki sunnuntaina tyylikkään nousun kiipeämällä viiden lyönnin takaa-ajoasemasta Irish Open -turnauksen voittoon. Espanjalaisen esitys ei jättänyt päätöspäivänä ketään kylmäksi, sillä hän latoi tulostaululle kisan toiseksi kovimmat lukemat, 62.

Rahm sai koneensa kunnolla käyntiin verkkaisesti. Turnausennakossamme kisan suurimmaksi voittajasuosikiksi arvioimamme pelaaja vaikutti 36 reiän jälkeen jäävän kärkikahinoiden ulkopuolelle, mutta oli viikonlopun kierroksilla omaa luokkaansa.

”Rakastan tätä turnausta, maata ja ihmisiä. Minusta tuntuu joka kerta siltä kuin tulisin kotiin, kun saavun tänne”, Rahm sanoi.

”Pelini oli loistavassa kunnossa, vaikka se ei näkynyt kahden ensimmäisen päivän aikana. En saanut putteja sisään, mutta viikonloppu oli täydellinen vastakohta.”

Voitto oli Rahmille toinen Irlannin avoimissa, ensimmäisen täysosumansa vihreällä saarella hän saavutti jo tulokaskaudellaan kaksi vuotta sitten. Rahm on pelannut nyt 34 kilpailua Euroopan kiertueella. Ykköstiloja on koossa neljä, joista ennätyksellisesti kolme on tullut Rolex-sarjan kilpailuissa.

”Olen innoissani tästä saavutuksesta. Tietääkseni espanjalaisista vain Sevellä (Ballesteros) oli ennestään Irish Openista useampi kuin yksi voitto.”

Tuore menestys nosti Rahmin ET:n rankingin kärkeen ja hän palaa maailmanlistan seuraavassa päivityksessä top 10:een.

Kisan keulille kolmannen kierroksen säkenöivällä suorituksella (60) noussut Englannin Robert Rock oli päätöspäivänä tehoton tehtyään kahden birdien ohella kaksi bogia.

Voittajan elkein muutamaa jäljellä ollutta peliryhmää klubitalolla odotelleen Rahmin ohella Rockin ohitse painelivat myös Itävallan Bernd Wiesberger ja Englannin Andy Sullivan (-14). He hävisivät mestarille kahdella lyönnillä.

Rock jakoi kauden parhaalla esityksellään neljännen sijan maanmiehensä Eddie Pepperellin ja kierroksen alkupuolella kolmen lyönnin karkumatkalla käväisseen Espanjan Rafa Cabrera Bellon kanssa.

Lahinch Golf Clubilla käydyssä Irish Openissa oli jaossa kolmelle parhaalle top 10:een sijoittuneelle – ja ilman Open-paikkaa olevalle – pelaajalle ”matkaliput” 1,5 viikon kuluttua vuoronsa saavaan kauden neljänteen major-turnaukseen.

Royal Portrushiin pelipaikan viikonvaihteessa lunastivat Wiesberger, Rock sekä Espanjan Jorge Campillon kanssa seitsemännen sijan jakanut Englannin Paul Waring (-12).

Jälkimmäisen loppuvenytys kaukaa top 10:n ulkopuolelta ”Open-pelaajaksi” oli vakuuttava, sillä hän tehtaili kuuden viimeisen reiän jaksossa neljä birdieä jättäen Saksan Martin Kaymerin nuolemaan näppejään. Kaksinkertaisen major-voittajan pääsy Open Championshipiin jää torstaina käynnistyvän Scottish Openin varaan.

Kotiyleisölle Irish Open oli pettymys. Suurin tähti Rory McIlroy päätti sivuuttaa turnauksen, eikä muilla vahvoiksi arvioiduilla irlantilaisilla ollut paras viikkonsa. Yllättäen parhaaksi nousi nuorempaan osastoon kuuluva Pohjois-Irlannin Cormac Sharvin (-9/T15). Samalle sijalle päätyi kisan paras pohjoismaalainen, Tanskan Thorbjørn Olesen.

Kilpailun kaikki kolme suomalaista karsiutuivat 36 reiän jälkeen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje