18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Elina Nummenpää: Nyt saa ajatukset vihdoin levätä ja lennellä mihin sattuu

Elina Nummenpää riemuitsee LET-kortin lisäksi kotiinpaluusta ja tulevasta joulusta, jolloin saa vaan olla.

Tamperelainen Elina Nummenpää ei ennakkoveikkauksissa ollut suomalaisnaisten vahvin kortti Ladies European Tourin kisoissa, mutta tasapainoinen ja nousujohteinen esitys toi jättipotin eli täyden pelioikeuden LET:lle.

”Koko ajan on ollut hyvä fiilis päällä ja se näkyy nyt tulostaululla. Reissu on ollut pitkä, mutta täällä on ollut kaikin puolin hyvä olla. Ja hyvän caddien takia ei ole ollut kiire täältä pois ja kentällä on ollu tosi rauhallinen olo. Se vaikuttaa jo paljon. Jannella on paljon kokemusta kilpailemisesta ja karsinnoista”, kuvailee Elina karsinnan tunnelmia ja kiittää miesystäväänsä Janne Mommoa.

Ratkaiseva kierros Marrakechissa Al Maaden -kentällä käynnistyi bogilla, mutta Nummenpään hermo piti hyvin.

”Tänään kierros ei lähtenyt huipusti liikkeelle, mutta siitä sai taas eilisen kaltaista potkua tekemiseen.”

Tuon bogin jälkeen tulikin sitten kuusi birkkua ja pelipaikka Euroopan kiertueella alkoi näyttää varmalta. Viimeiselle reiälle lipsahti taas bogi, mutta sillä ei ollut kokonaisuuden kannalta merkitystä.

”Putit upposivat tänään ja tekeminen oli hyvää. Peli pysyi aika rentona ja vapautuneena koko päivän loppuun asti. Etukäteen en kyllä olisi veikannut, että noin rennosti ilman jännitystä pystyy tänään menemään.”

”Tähän päivään lähtiessäni tiesin, että mulla on hyvät mahkut täyteen korttiin. Se ei kuitenkaan asettanut paineita. Tiesin, että oma peli on ihan hyvää, kun vaan muistan pitäytyä hetkessä ja mennä lyönti kerrallaan.”

”Erityisen tärkeää oli joka päivä mennä loppuun asti malttaen pysyä ajatusten kanssa siinä hetkessä.”

Kuullostaa hyvin tutulta, sillä samanlaisia kommentteja antoi Peter Erofejeff onnistuneen ET:n karsinnan aikana Espanjassa. Löytyisikö tuon perusasenteen takaa yhteinen tekijä? Sekä Erofejeffin että Nummenpään valmentaja on Mika Piltz! Ja erityisesti valmentajaansa Elina haluaakin kiittää.

”On valtava määrä muitakin ihmisiä, joita haluan kiittää näin julkisesti. Kannustus on ollut myös tärkeää, jokainen viesti on luettu moneen kertaan.”

Nummenpää korostaa, että tämä ei sinänsä ole saavutus, mutta antaa mahdollisuuden saavutuksille ensi kaudelle.

”Nyt saa ajatukset vihdoin levätä ja lennellä mihin sattuu. Huomenna on kotiinpaluu ja se tuntuu hyvälle! Joulu edessä ja saa vaan olla!”

Nummenpää ei ole vielä ehtinyt tarkistelemaan kisakalenteria tai tekemään mitään suunnitelmia minkään suhteen.

”Olen koittanut mennä päivä päivältä ja ilman haahuilua, mitä olisi edessä. Varmaan tässä muutaman päivän kuluttua alkaa suunnitelmat selkenemään.”

Turussa syntynyt ja siellä 11-vuotiaana golfin aloittanut Elina asuu nykyisin Tampereella miesystävänsä Janne Mommon kanssa. Hän on jo jonkin aikaa pelannut pienempiä ammattilaisturnauksia, mutta todellinen läpimurto on odottanut itseään. Naisten maajoukkueessa hän oli mukana 2007-2010 ja hänellä on yksi Suomen mestaruus.

Nummenpää on myös hankkinut siviiliammatin liikunnanohjaajana ja on viime aikoina työskennellyt mm. personal trainerina.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Golf Mösiöö says:

    – Naisten MM-pronssi – Mikko Ilonen piti korttinsa helppohkosti ET:llä – Erofejeff ja Korhonen saivat kortit ET:lle – Samooja ja Mäkitalo pitivät korttinsa tiukassa paikassa, viimeisen kisan ansiosta. – Nummenpää sai kortin ET:lle Huikea vuosi 2012! Nyt vaan kohti uusia haasteita ja onnistumisia vuonna 2013…