”Eka ajatus oli, että miten kädätään”, kertoo caddien rooliin ET:n karsinnoissa palavaa Karri Kakko - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

”Eka ajatus oli, että miten kädätään”, kertoo caddien rooliin ET:n karsinnoissa palavaa Karri Kakko

Desert Springsin karsintakenttä Almeriassa on tiukka haaste, sillä väylien varsilla vaanii armoton kivikko.

Pitkään Mikko Korhosen caddiena vaikuttanut Karri Kakko tekee toivottavasti kahden kisan mittaisen pikavisiitin kilpagolfin pariin Euroopan kiertueen karsinnoissa, joissa hän toimii veljensä Roope Kakon caddiena.

Veljekset lensivät lauantaina Espanjaan, jossa karsinnan kakkosvaihe pelataan 7.–10.11. Sunnuntaina Karri pääsi tutustumaan kisakenttään ”muiden turistien kanssa” pelaamalla itse. Maanantaina edessä oli paluu työrooliin.

”Täytyy vähän palautella mieliin asioita. Kyllä eka ajatus oli, että miten kädätään. Osasin kuitenkin laittaa bägin oikealle olkapäälle ja siitä se lähti. En mä muistanutkaan, että mitä kaikkea mä osaan”, Karri kertoo.

Kisakenttänä toimii Desert Springs Golf Club, Almeriassa, Espanjan kaakkoiskulmassa. Kakkosvaiheen kisakentistä se on tuntemattomin. Karrin mukaan pelin henki on selvä: ratkaisevan tärkeässä roolissa tulee olemaan se, että pallo ei harhaudu ulos väylältä, sillä peliaareenan reunalla vaanii kivikko tai kentän ulkoraja.

”Kun väylä loppuu, alkaa kivikko tai outti. Väylät ovat myös hyvin kapeita. Täytyy keskittyä ajattelemaan sitä, mikä on positiivista. Griinit ovat tosi hyvät. Sinne asti kun pääsee, ei ole mitään hätää. Keskitytään siis pysymään väylällä ja osumaan griineihin. Muuta ei kannata ajatella”, hän luonnehti.

Maanantai on täysi harjoituspäivä ja edessä on vielä lähipeliharjoitus sekä pieni kropan herättely punttisalilla.

Suomalaisista kilpailussa pelaavat myös Juuso Kahlos ja Alex Hietala.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje