[13][26]

[13][26]

Donaldson vei trillerin

Jamie Donaldson yllättyi voitostaan. Kuva: All Over Press

Jamie Donaldson nousi sunnuntaina voittoon Euroopan kiertueella Abu Dhabissa pelatussa turnauksessa. Hän johti kisaa 17. reiän jälkeen kahdella lyönnillä, mutta oli pistää pelin jännittäväksi otettuaan viimeisellä kolme puttia. Donaldsonin onneksi kisaa lähes alusti asti johtanut JustinRose ja Thorbjörn Olesen missasivat niukasti birdieputtinsa ja walesilaisen uran toinen ET-voitto oli tosiasia.

”Ajattelin että toinen tai ehkä molemmat upottavat puttinsa. Mutta kun he epäonnistuivat, tajusin että tämä on minun viikkoni”, Donaldson sanoi. ”Olen todella onnellinen seistessäni tässä pokaali sylissäni.”

Donaldson voitti viime kesänä Rory McIlroyn nenän edestä Irish Openin. Hän tarvitsi ensimmäiseen voittoonsa 255 turnausta, mutta seuraavaa tarvitsi odotella vain 13 turnausta: ”Tämähän on niin kuin bisnestä, eikö vain?”, Donaldson vitsaili.

Hauskana miehenä Donaldson lähetti hiljattain Robert Rockille kuvan kutsustaan US Mastersiin. Nyt hän teki Abu Dhabissa voittajana saman tempun kuin ystävänsä Rock vuosi sitten. Kun kovatasoisessa kilpailussa jäivät taakse kaikki, karsiutuneita McIlroyta ja Tiger Woodsia myöden, ei Donaldson ollut uskoa tapahtunutta.

”Pelatessani keskiviikkona pro-am’ia, mietin että kenttä on liian vaikea, jotta minulla olisi mahdollisuuksia menestyä”, hän sanoi. ”Ajattelin että jos saisin kunnollisen lopputuloksen, se riittäisi. Tuntuu hullulta, että olen tämän kilpailun voittaja.”

Reilut 336 000 euroa tienannut Donaldson nousee maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla arviolta 30. sijan tuntumaan.

Abu Dhabi HSBC Golf Championshipin suurin yllättäjä Ricardo Santos (-11) oli neljäs ja finaalikierroksella tuloksen 65 pelannut Branden Grace (-10) viides.

Yli kuusi vuotta sitten viimeksi voittanut David Howell (-9) kävi kisan johdossa oltuaan 10. reiän jälkeen kierrostaan viisi alle. Sisääntulon neljännellä tullut tripla (neljä puttia) katkaisi kuitenkin tylysti hänen lentonsa. Hiljalleen kadonneen pelituntumansa löytänyt englantilainen jakoi kuudetta sijaa Joost Luitenin ja Martin Kaymerin kanssa.